2024/05/17

Movie Cars: Hot Wheels Back to the Future Time Machine 2019 Hover Mode

A közelmúltban írtam a Vissza a Jövőbe filmek, DMC 12 alapú időgépének 2022-es Hot Wheels kiadásáról. Ugyanennek a fikciós járműnek a lebegő – magyar fordításban repülő – verziója is megjelent már a Hot Wheels gondozásában többször is. Amit ebben a bejegyzésben láthattok, a 2019-es.

Elkötelezett rajongóként egyáltalán nem bánom az ilyen típusú verziók piacra dobását, sőt pont ellenkezőleg, örülök neki. Ha lekattintottátok a fentebb linkelt postot, akkor láthattátok, hogy kiszúrtam egy kisebb bakit az öntvényen. Kézenfekvő lenne azt gondolni, hogy így „olcsósítottak” a két verzió előállításán, „egy festés mind felett”. Nem is tévedhetnénk nagyobbat! A két kivitel műanyag alsó része – nyilván pongyolán, de alvázként szoktuk emlegetni ezt az alsó részt – merőben különbözik. Ez nem túl meglepő, a repülő változatnak nyilván nincs klasszikus értelemben vett kereke, hanem a hasából lóg ki négy, apró kerék, hasonlóan James Bond tengeralattjáró Espritjéhez. Viszont az, hogy a fém „karosszéria” rész nem csereszabatos, hanem erősen módosított alkatrész – bár nyilván egy tőről fakadnak –, költséghatékonysági szempontból nagyon meglepő. Tehát egyszerű bakiról beszélhetünk vonalkód rendszám ügyekben, nincs szándékosság a dologban.

Kézenfekvő volt összehasonlítani őket, mutatom a részleteket a képeknél!

DMC, de nem a RUN.

Repülő üzemmód. A 2022-es kiadású, nem repülő tesóját ugyanúgy festették meg, ugyanolyan színekkel, mint ezt.

Az a krumpli a reaktor tetején Mr. Fusion akar lenni. Helyes, úgy mint a vonalkód rendszám.

A két oldal amúgy szimmetrikus.

Nagyon eltér a két változat "alváz" és "karosszéria" része is. Nézzétek csak mi van fémből és műanyagból!

A repülő üzemmódban lévő konfiguráció helyesen Mr. Fusionnal - élesség a megfelelő helyen.

A vonalkódos rendszámhoz helytelenül Mr. Fusion nélkül. A magyarázat egyszerűnek tűnik: Nincs hagyományos kerekes verzióból öntvényük Mr. Fusion-nel! Nos, van! Csak az eddig háromszor, 2012-ben, 2015-ben és 2018-ban jelent meg, mind spéci kiadás.  (Az élesség megint jó helyen! Ha lassan is de tanulok fotografálni.)

Nagyon jól látszik az eltérés a két öntvény közt. Mr. Fusion egy túlméretes burgonya lett, de legalább van!

NRFB

Nincsenek megjegyzések: