2024/05/15

Matchbox Graffic Traffic Ford Transit

Drága sorstársaim a vanitiszben! Ma fertőzésünk egyik ikonikus kórokozóját, az agyonhasznált, koros, fehér furgon egyik emblematikus megtestesítőjét láthatjátok, az öreg Ford Transitot!

Persze amikor a Matchbox megmintázta, sem agyonhasznált, sem koros nem volt, ezt már a tulajdonosai tették hozzá. A típusismertetőre nem vesztegetnék karaktereket, egyrészt már többé-kevésbé megtettem a múltban, másrészt a harmadik generációs Transit mindmáig az utcakép része.

Ami ezt a példányt ritkává teszi, hogy egészen biztosan az 1991-es Graffic Traffic szériából való! Az a konstelláció, hogy balkormányos, rajta van mindenhol a Transit logó és borostyánszínűek az ablakai, kizárja azt, hogy lekopott festésű, más fehér alapszínű kivitelből lett „lefehérítve”. Graffic Trafficot nehéz szép állapotban találni, hiszen ugye eleve arra lettek kitalálva, hogy a gyerekek filctollal essenek neki. Ez elkerülte a kipingálást – vagy sikerült róla eltüntetni idővel – de azt nem, hogy játszanak vele. Sajnos azt sem, hogy csúnyán besárguljon az alváza – Ultra Ibolya én így nem szeretlek!

Transit rendszám elől és balkormányos. Az első két jel.

Az alváz csúnyán besárgult már, az UV számlájára írom, mintsem az anyagminőségére.

Tolóajó a bal oldalon.

A 8-dot kerekek a Matchbox történetének egyik legjobban sikerültjei, mindennek jól állnak!

Transit logók hátul, a harmadik jel!

Narancssárga ablakok. Az utolsó jel arra, hogy ez Graffic Traffic és nem egy lekopott dekoros más.

Tolóajtó a jobb oldalon is. Létező de feláras és ritka extra.

Az ütött-kopottság már a tulajdonosai révén került rá, de én ígérem nem pusztítom majd tovább! A vízvezetékszerelő srác sem megy többet a közelébe az fix!

Nincsenek megjegyzések: