2024/05/29

Matchbox MB-26 Peterbilt Cement Mixer

Akárhogy is fáj, Pete itt a sztár! Április eleje óta nem volt Peterbilt teherautó e lapokon, enyhítendő az elvonási tüneteket, most május végén újabbat tudok mutatni! 1999-ben volt MB-26 ez a betonkeverő az USA és a ROW sorban – tehát a németben nem szerepelt. A tudományos matchboxológia fakó rózsaszínnek hívja ezt a színt, de szerintem inkább fakó piros. Már eleve! Ki festene rózsaszínre egy teherautót?!

Ami jó benne, az a „koszos” festés. Ami rettentő, az a krómozás hiánya. Ez az öntvény csillogó-villogónak lett tervezve, az ős-Pete-eken a gyártó egyenesen nem engedte használni a nevet és a logót, mert nem volt króm a hűtőrácsuk! Szóval #regensevoltmindenjobb! Érdekessége ennek a festésnek, hogy egy évvel később, az amerikai piacos MB-93 kiadásban újra felhasználták - mínusz a legmenőbb részletét, a koszt!

A szürke nem króm! #regensevoltmindenjobb

Így furán hatnak a krómozott Convoy-kerekek...

...főleg a "koszos" festés mellett. Mondjuk az nagyon vagány, főleg egy olyan teherautón, ami pont azért mert betonkeverő, sokat jár építési területre.

A tudományos matchboxológia szerint ez a szín fakó rózsaszín, de szerintem inkább kifakult piros. Láttam nagyon hasonlóra fakult, eredetileg piros, spanyol import Mercedes-Benz költöztető teherautót.

Ritka jó kép a betonkeverő tartály belsejéről!

Nincsenek megjegyzések: