2022/08/01

Matchbox MC-15 Motorcity Fire Set 1990 – Első rész

Nagyon régóta dédelgetem ezt a készletet, amiben remek dolgok laknak, csak nem ebben a konkrét darabban, mert ez bizony az egyik legrosszabbul sikerült online piacteres vásárlásom. Mivel elég sok minden van a csomagban, két postban mutatom meg a tartalmát.

Motorcity MC-15 Fire Set, 1990-ből. A celofán (nem az, de hívjuk így) szakadt, pont középen leginkább - ennek később lesz jelentősége.

Igen, már megint ott tartunk, hogy „régen minden jobb volt”. 1990-ben elképzelhető volt egy olyan hatos csomag, amiben olyan drága sorozatból is került a pakkba jármű mint a Convoy, vagy a Skybusters. Ma már nem lehetne eladni egy ilyet mert annyiba kerülne. Haladjunk sorban!

Ford LTD Fire Chief
A helyzet az, hogy erről már írtunk korábban, egy olyan darab kapcsán, ami szintén egy MC-15-ből származik, de sokkal jobb állapotú. Bár az ebből a csomagból származó konkrét darabról is mellékelem a képeket itt alább, átirányítanálak benneteket ahhoz a posthoz, ahol érdemben foglalkoztunk a típussal.

Ez kicsit viharvert, de még mindig kivánatos.

Ezzel a Tűzoltó Parancsnoki festéssel csak ebben a csomagban adták ki.

Még egy tűzoltós festéséről tudok, egy 1995-ös, ötös csomagból.

Mercedes-Benz 280GE
Egészen hasonlót már láthattatok belőle nálunk
, de fehér festéssel az oldalán, nem sárgával. Nem teszem rá a nyakam, de én úgy tudom a történetet, hogy sárga feliratokkal – meg pepita csíkkal a motorháztetőn – csak szettben jelent meg (nem feltétlenül csak ebben), az 1-75 szériában nem.

Elvben létezik olyan változata is ennek a régi kiadású G-Merciknek, amiknek nincs csillag az orrukon.

Ez kérem kőkemény terepjáró, nem "dzsívagon". Szimmetrikus a festése, a túloldal ugyanilyen.

Szintén leginkább erre a szettre jellemző verzió.

Airport Foam Pumper
Valamikor réges-régen már erről a darabról is írtunk. Abban a postban két változata szerepel, ami ebben a csomagban van annyiban tér el, hogy bár nyolclyukú kerekei vannak, de fekete szirénái, nem krómozottak. Illetve abban, hogy ez a csomag bizony valamikor vizet kapott amiről az eladó „elfelejtett” beszámolni. Szándékosan rettenetesen forgalmas helyre beszélte meg a találkozót, ahol eszembe se jutott megbontatni a csomagot és átvizsgálni a darabokat, így nem szúrtam ki az erősen károsodott példányt. Az illető azonnal törölte magát a piactérről a vásárlásom után, szóval kb. a „rohadjá' meg” kategória. Kár érte, de cserébe mindenképpen érdekes látni, hogy a nedvesség milyen rombolást tud véghezvinni egy kisautón. (Ennek a járműnek a változatait megtaláljátok a Bubba-Gump ráklistában.)

Itt már sejthetőek a bajok.

Ez a szép oldala.

Ez meg a nem szép. Vízben állt, nem keveset.

Látszik, hogy meddig ért az árvíz.

A nyomok a dobozban. A szakadt celofán ide engedte be a nedvességet. Az eladó persze "elfelejtette" megemlíteni és lelépett.

Nincsenek megjegyzések: