2021/08/23

Matchbox 1990 Motorcity MC-15 Ford LTD Fire Chief

Úgy tűnik, hogy a kéklámpások mindig hálás téma. E sorozat első része a közelmúlt egyik legnépszerűbb postja, úgyhogy megkockáztatom a folytatást – talán ez a gyakoriság nem teszi unalmassá a nagy, amerikai tepsit.

Azt már a legelején tisztáztuk, hogy a Matchbox kétféle kivitelben is elkészítette ezt a járművet. Rendőrségi és taxi – és kifejezetten örvendetesnek találom, hogy ezt a hagyományt feleleveníteni tűnnek. Ez a verzió azonban afféle kakukktojás, hiszen a járőrautó verzióra épül, de nem rendőrségi jármű.

 
Volt ilyen ám a valóságban is! Ez a példány 1982-től 1990-ig szolgált. (Képek: Carcoms.com)

A tűzoltó parancsnoki autók a Matchboxnál régi, hálás és visszatérő téma. Ez a változat 1990-ben lát napvilágot, egy igencsak kívánatos Motor City készlet részeként – a méretarány igencsak változatos, de cserébe a járművek is vonzóan sokfélék. A post tárgyánál maradva: a rendőrségi kivitelen nem változtattak semmit, ami a keresőlámpák esetében teljesen rendben van, de a sebességmérő radar – mióta tudjuk hogy mi az a bigyó ott hátul – igencsak feladatidegen ebbe az uniformisba bújtatva. Még a piros-kék fényhíd az, amibe bele lehet kötni, hiszen ez egyértelműen rendőrségi módi, a tűzoltóknál inkább az egyszínű a megszokott. De mindezt megbocsátjuk, igaz?

A piros-kék fényhíd és a sebességmérő radar az, amibe bele lehet kötni, de a többi részlet hibátlan!

Szemlátomást játszottak vele.

A tűzoltók parancsnokának járműve régi és hálás téma a Matchboxnál.
A Motorcity MC-15 szett, amilyenben eredetileg lakott. Nem ebben a konkrét példányban, ez várja hogy sorra kerüljék.

Az oldalunkon eddig megjelent Ford LTD postok:

Nincsenek megjegyzések: