2022/08/14

EFSI Mercedes-Benz LP truck and trailer Van Gend and Loos

A blogunkon a legelső EFSI post, cirka 12 évvel ezelőtt – atyaég! – pont egy ugyanilyen szerelvényről szólt. A khaki-zöld, katonai témájú járműszerelvényt a Matchbox ugyanezt a Mercedes-Benz LP sorozatot feldolgozó, szintén katonai mundért viselő produktumához hasonlítottuk és természetesen az EFSI történetével is ott foglalkoztunk behatóbban. Javaslom kattintsatok vissza!

Szóval az előbb ajánlott posthoz képest annyiban más ez, hogy egyrészt NRFB és marad is ilyen, másrészt civil. A Van Gend & Loos egy szállítmányozással és postaküldeményekkel foglalkozó cég volt, melyet 1796-ban alapítottak Antwerpenben. 1984-ben minden más üzletágukat feladják és csak a közúti szállítmányozást tartják meg. 86-ban megvásárolja őket a Nedloyd, majd 99-ben továbbadja a céget a Német Postának, „aki” 2003-ban a másik két általa birtokolt céggel (Danzas, DHL Worldwide Express) vonja össze és lesz belőlük a DHL.

Patinás holland cég, patinás holland cégtől jövő kisautói. NRFB. A matricák pozícionálását nem szúrták el, a Van Gend en Loos teherautóin így voltak a feliratok. A szürke is a tökéletes céges árnyalat.

Igen, ez a plató dönthető - mint az látható a  fentebb linkelt postban.

Pótkeréktartó! Az EFSI az ilyen részletekben verhetetlen.

Bezzeg ezen a pótkocsin van vonóhorog...

...tehát ebből lehet roadtraint építeni! Nem, nem bontottam mégis fel, másodpéldány a pótkocsi, ezért játszottam egyet a múltkori szerelvénnyel.

Nincsenek megjegyzések: