2022/08/26

Hot Wheels Mercedes-Benz 500E (W124)

Nem is olyan rég polemizáltam afelett, hogy bár a Matchboxnak úgy tűnik nagyon jó kapcsolata volt a Mercedes-Benzzel, valamiért legendás típusok nem jelentek meg kisautóként tőlük. (Igen, tudom, mind a kettő márkanév, értsétek úgy, hogy a brandek aktuális tulajdonosaival.) Ezen a Mattel mostanában javítani tűnik és milyen jól csinálják!

W124 500E
Hogy rögtön agyonverjem a bevezetőt, a helyzet az, hogy Matchboxban létezett a W124-es kódú Merci, amiből jócskán a gyártása alatt lett elnevezésben E-osztály. Átirányítanálak titeket arra a postra, mert ott behatóbban foglalkoztunk az eredeti autó történetével. Az ott olvashatókra rádobnám még ezt a Totalcar cikket is, ahol picit mélyebben foglalkoznak a W124 sztorival, illetve cseresznyének a tejszínhab tetejére pedig egy hamisítatlan 500E használttesztet az Autó-Motortól, amiből kiderül, hogy mi fán terem a csúcs-W124 és mitől egy kicsit Porsche is! Odáig vagyok a sleeperekért, szóval számomra ez is egy „úristendekéne” autó.

De miért Hot Wheels?
2021-ben rukkolt elő a Hot Wheels az 500E értelmezésével. A premiermodell az, amit ebben a postban láthattok, a fekete. Még abban az évben követte a metál-ezüst, 2022-ben a piros, illetve a fehér, mely utóbbi Dollar General Store, USA exkluzív ami nyilván sokat ad a beszerezhetőségéhez a mi földrajzi koordinátáinkon. Mindben az a közös, hogy soha, egy büdös darabot boltban nem láttam belőle, gyűjtői körökben az áruk a Proxima B felé tart a Kentaúr csillagképben és már régen elhagyta a józan ész határát. (Dolgozom a beszerzésükön, maradjatok vételen!)

Belekötni csak annyiban tudok, hogy ha már szép részletes belteret faragtak neki amerikai barátaink – egészen konkrétan Lindsey E. Lee, aki egy koreai-amerikai ifjú hölgy és nem mellesleg nagyon is csinos – akkor azt a nyomorult kormánykereket miért a Domino's Pizzától kellett rendelni?

Igazából furcsállom, hogy Hot Wheels lett belőle és nem Matchbox, lévén a Mattel – amúgy igen örvendetes – törekvése arra, hogy mire használja az istállójához tartozó két konkuráló márkát, inkább az utóbbi tematikájába illeszkedne. Ezt erősíti az is, hogy teljesen hétköznapi, utcai festéssel dobták őket piacra, semmi harsány, HW-re jellemző dekor – legalábbis amikor e sorokat írom még nincs ilyen.

Bár festékből van, szép részletes az eleje.

Az én ízlésemnek így meglehetősen gengszteres.

Fantasztikus sleeper, számomra nagyon kívánatos autó.

Remek amúgy a beltere is, csak a kormányt hozatták hozzá egy pizzériából.

És még a hátulja is részletes! A rendszám megfejtése nem okoz különösebb fejtörést.

Nincsenek megjegyzések: