2022/08/19

Kyosho Porsche Boxster

A Kyosho fő profilja 1963 óta a rádióvezérlésű autók készítése, a játéktól egészen a profi, versenyzésre szánt gépekig bezáróan. Ez a profil 1991-ben kiegészült a "csak nézegetni való" autómodellekkel is, többféle méretarányban. Fő riválisuknak az AUTOart és a Minichamps tekinthető - esetleg még a Hot Wheels -, minőségben azok állnak hozzá a legközelebb. A fenti két gyártóhoz hasonlóan náluk is megjelentek az 1/64-es méretarányú modellek, amikből aztán tematikus sorozatokat is készítettek, ilyenből származik ez a Porsche Boxster is. Ebben a sorba nyolc Porsche típust választottak be és mindegyiket háromféle színben készítették el, így könnyen kimatekozható, hogy 24 darabos kiadásról beszélünk. Ráadásul ilyenből többféle is akadt a kedvenc autómárkámat feldolgozó kollekcióból. Igaz vannak típusilag átfedések, de ezt igyekeztek a festésekkel eltérővé tenni. Szóval van, illetve lenne mit beszereznem tőlük (is), de szigorúan megálltam anno az egy típus, egy színnél és továbbra is tartom magam ehhez.

Csomagolás
Maguk a modellek egy szürke dobozban kaptak helyet, kívülről az adott kollekcióra utaló dekorációt kaptak és fel is lett sorolva, hogy milyen típus lehet a dobozban, de ennyi. Igazi lutri volt, hogy ki melyiket fogja meg, csak kibontás után derült ki, hogy mit is rejt a doboz. A műanyag talapzatra felcsavart kisautón kívül egy műanyag búra - nem vitrines, hanem blister szerű - is helyet kapott, amit egy kártyalap szerű kartonlap tartott a helyén. Polcra egyértelműen e nélkül illett kirakni, mert inkább csak védte az alatta levő autót, mint sem szép és tartós. A "kártyalap" egyik oldalán az adott típus elérhető színváltozatai, a másik oldalon pedig a tejes kollekció látható. Jelen esetben nekem ezek hiányoznak, másodkézből már csak a lényeg került hozzám.

Tartalom
Rátérve a lényegre szinte csak pozitívumokat tudok mondani róla. Egy eleve nem játékszernek, hanem polcdísznek szánt kisautón természetes, hogy a legapróbb részletekig meg van rajta minden. Nincsen ez másképpen itt sem, nagyon szépen sikerült mind kívül, mind belül. Nem érzem azt, hogy a Minichamps-nek fel kéne kötnie miatta a gatyót, de nagyon jó úton járnak afelé. Teljesen érthető, hogy az oldalsó irányjelzőket festették, ám szerintem kicsit túl nagy, így vonzza a tekintetet és a műanyag fényszóró közelében ez nem jó ómen. Ami szintén kicsit hátrány, hogy a festék vastagabb, mint jó lenne, például a hátsó kiemelkedő spoiler vonalait szinte teljesen eltünteti, de az ajtókilincsek is alig észrevehetők. Ahogy néztem a netes képeket, ilyen szempontból az ezüst szín sokkal jobb, az vékonyabban van festve, ott minden él jól kivehető. Amit viszont kifejezetten hiányolok,az a visszapillantók tükörfelületeinek a kifestése, ezen a szinten azért illetve volna rá odafigyelni.

Még úgy is szép, hogy piros
Az oldalsó lámpa festése kicsit zavaró a műanyag lámpatestek mellett
Kicsit vastag a festés és így a finom részletek szinte elvesznek
Vakuval sikerült láthatóra fotóznom a belteret
Itt látható minden, ami nekem nincs meg: blister, kártya, doboz (kép forrása)

Nincsenek megjegyzések: