2022/08/31

Matchbox MB-65 Airport Coach – UPDATE

14 év után, március végén bővült az Airport Coach flottám. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lesz újabb amit meg tudok mutatni. Az új beszerzés egy 1946 és 1994 közt működő légitársaság színeit viseli. Kezdetben Trans Australia Airlines (TAA) volt a cég neve, melyet 1986-ban neveztek át Australian-ra és kapta meg azt a logót, ami a busz oldalán is látható. Nem csodálnám, ha ti sem hallottatok volna még róla soha, lévén belföldi járatokat repültek. 1992-ben felvásárolta a céget a Quantas, mely végül 94-ben teljesen felszámolta a céget és a járatokat a saját hálózatában működtette tovább.

A cím egy kicsit becsapós, mert ez biztosan Code 2 modell, nem lehetett játékboltokban beszerezni – bár az nem világos nekem, hogy hol árulták ezeket.


A cím némileg megtévesztő, ez egy ausztrál, Code 2. Ez a légitársaság sem létezik ma már, úgyhogy a korábbi Airport Coach-ok azt sugallják, hogy nem jó ómen ilyenből csinálni céges mörcsöndájzt.

Mikor adták ki azt a kisautót? A helyes megfejtők közt életfogytig tartó, Matchbox Memories előfizetéseket sorsolunk ki!

Nincsenek megjegyzések: