2022/08/17

Editions Atlas Collections - Ikarus 60T

Akárhogy is nézem, ez az első trolibusz a blogon és úgy fest, hogy jó ideig az utolsó Ikarus is. A dolgom végtelenül egyszerű az 1952 és 1956 közt kis szériában gyártott trolik bemutatásával kapcsolatban, mert igencsak alapos Wikipédia bejegyzés készült hozzá, illetve a Villamosok.hu is foglalkozik vele – a szöveg gyanúsan hasonló, de a képanyag bőséges.


Korabeli híradófelvétel az Ikarus 60T-ről

Mint szinte az összes korábbi, 1:72 méretarányú, egy tőről fakadó Editions Atlas Collections – DeAgostini buszmodellel kapcsolatban, erről is az a verdiktem, hogy ezért a pénzért, ebben a méretarányban teljesen elfogadható minőséget képvisel.

Az oldalon megjelent Ikarus modelleket megtaláljátok a Bubba-Gump ráklistában!

1949-ben, Sztálin 70. születésnapján kezdte meg működését Budapesten a 70-es troli vonal. A 75-ös viszonylat 1954-ben. Olyan kis butus "arca" van, nem?

Mindig furcsálottam, hogy az Editions Atlas / DeAgostini talapzatokon a "nem ajtós" oldalak felé esik a felirat. Oké, van köztük jobbkormányos, de azok vannak kisebbségben.

Az első trolibusz a blogon. A mindenfélék a tetején.

Az izgalmasabb oldala.

A képek porsche kolléga munkáját dicsérik - a tulajdonosa pedig a sógora. Ez a megvilágított beltér is az ő leleményességéből fakad.

Jótanács.

Nincsenek megjegyzések: