2008/09/09

2008-as új Matchbox Convoyok – CY-114, CY-116, CY-120

Időtlen-idők óta nem szerepelt itt Convoy, holott a kedvencem a sorozat, szóval éppen itt az ideje elővenni! Örömmel jelenthetem, hogy a hétvégén az egyik hypermarketben végre sikerült 2008-as Convoyokat venni! Fel is vásároltam a készletet, mind az egy darabot a három változatból!

A CY-114 több változata is volt már itt, de nem szeretem különösebben ezt a szerelvényt, mert a (Generic) Tractor Cab vontató szerintem – ettől az egy kivételtől eltekintve – nem egy nagy durranás. Viszont idén sikerült egy olyan verzióval kijönni, ami mégis egy picit izgalmasabb mint az eddigiek – ráadásul nem sikerült sem az eBay-en észlelnem eddig, sem az mbxforum, sem a lassan egy éve nem frissített Convoy Projekt. A vontatmányban semmi extra, mindössze kapott egy a ketrec oldalát felfeszítő dinoszauruszt – a jó ég tudja, talán velociraptor – ábrázoló matricát a jól ismert Fishbelly Trailer. Viszont a Tractor Cab olyan érdes fényezést kapott, mint az MB-56 Ford F-100, vagy az MB-85 Land Rover Discovery.

A CY-116 sem éppen újdonság a nap alatt, bár eddig össz-vissz az előbb linkelt verzió létezett. Nos, most megduplázódott a verziók száma. A véleményem mit sem változott azóta, hogy az eBay-en jött szembe: a vontatónak nagyon jót tenne egy kis króm, ez a fehér-szürke-fekete színkavalkád nem az igazi, nagyot lehetett volna varázsolni jobban összeválogatott színekkel.

Az új CY-120-ból is ez a második verzió és nekem változatlanul az első tetszik a legjobban. A piros is jól áll ennek a vontatónak, de a Fishbelly Traileren lévő ablaknak látszó izé, a valóságban nem olyan látványos, mint a képeken.

Kíváncsi vagyok, hogy nektek hogy tetszik ez a három új változat, tehát bátran használjátok a szavazógépet!

Matchbox CY-114, rücskös fényezéssel.
Matchbox CY-116, béna színösszeállításban.
Matchbox CY-120 ál-ablakkal.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Daf-ból venni fogok! Az nagyon tetszik!!!

Névtelen írta...

Tom h nem ide való, de Joe, ha nem baj, csinálhatnák én is ilyen eladós diavetítést? Azért kérdezlek meg, mert nálad láttam, és nem zavar-e, ha nálam is lenne?

Sam. Joe írta...

Ne tréfálj! Naná, hogy csináld meg! Legalább lesz mire ráhiénáznunk!!!

Ikarus 256 írta...

Ma sikerült nekem is vennem ál-ablakos DAF-ot. :-)
Volt a többiből is, de nem vettem meg, mert kell a pénz hétvégére!