2008/09/22

Matchbox MB-46 Mercedes-Benz 300SE

Tulajdonképpen azt is beleírhattam volna a címbe, hogy „update” hiszen fordított időrendi sorrendben sikerült beszereznem az MB-46 Mercedes-Benz 300SE összes főbb változatát. A sorozatban az első MB-46 – az ami most, frissen került a birtokomba –, az a regular wheel változat, mely pont a kerék verzió utolsó évében, 1969-ben debütált. Ennek a változatnak nyithatóak az ajtajai és a csomagtartó fedele is. 1970-re már vékony, Superfast kerékkel került át az MB-46. A karosszériát nem kellett átszabni ahhoz, hogy alá férjenek az új kerekek, de az ajtók ezen már nem nyithatók, csak a csomagtartó. A metálkékből pedig ez a ropiszín lett. Ha megnézitek Areh verzióját az rw változatból, akkor látni fogjátok, hogy nagyjából ugyanúgy lógnak rajta az ajtók, mint az enyémen. Gyanítom pont ezért hagyták el ezt a részletet – nem szép a rosszul illeszkedő ajtó. Az 1-75 sorozatban utoljára 1972-ben fordul elő az autó, de 1979-ben ismét előveszik, hogy katonai zöld festést kapjon és a TP-14 Twin Pack-ben szerepeljen. Érdekes, hogy ennek már valamivel szélesebb Superfast kerekei vannak, de még ezek miatt sem kellett átszabni a kasztnit. Ezen a változaton viszont már semmilyen nyitható részlet nincs.

A regular wheel MB-46-nak még az ajtajai és a csomagtartója is nyitható.
Naná, hogy a Telefonos Csóka pózol az öreg állólámpás mellett! Itt jól látszik, hogy bizony lógnak az ajtók.
Ez van a csomagtartóban - két nagy zsanér.

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megint egy nem idevaló dolog :)
Joe, nincs neked, vagy vkinek egy feleslegessé vált Dragon Wheels-e?????? MAX 750Ft-ért. Sajna többet nem tok érte adni :( :'(

Sam. Joe írta...

Nem, nekem nincs.

Névtelen írta...

Ha valakinek esetleg lenne, akk cserét is tudnák ajánlani. Ha vkinek van, akk írjon, és postolom azokat a verdákat, amiket cserébe tudnák adni.

Sam. Joe írta...

Figyu, ilyeneket bátran kommentelj be, a csere kérdések teljesen ide valók!

Névtelen írta...

Szép RW, nekem zöld van, később vettem észre, hogy van autó színű is:) Egyebkent, az enyémnek az ajtajai teljesen rendben állnak, illetve az egyik picit talán felfele. Bar állapotábol ítélve nem sokan nyitogatták előttem. Ha erdekel szivesen bemutatom a következő posztban, doboza is van. Ajánlom még az 53b 220SE -t is, ha tetszik ez a forma. egyeb: Dragon Wheels-em nincsen sajnos.

AndrewBoy írta...

Nekem csak Flying Beetle-m van de az 1ik szárnya sajna törött

Sam. Joe írta...

Lesney: Jaja, imádom ezeket az öreg tepsiket! Csak eddig olyan áron akarták adni őket, hogy inkább nemet mondtam. Azt néztem Arehnél, hogy a zöldön vastagabb a festék, úgyhogy lehet, hogy az segít neki, hogy a helyén álljon az ajtó rendesen.

Más: Ma kapok fizetést, megyek is Autómániába, ahol tegnap láttam valami olyat, amitől be fogtok sírni, ha kiteszem. Holnap behozom a céghez lefotózni, este post. Gyerekek, komolyan én sírtam! Nem Matchbox, de...

Névtelen írta...

Hát azért Andrew kipostolnád? Lehet h érdekelne.

Névtelen írta...

Ha ilyen Saab lesz jó áron, kérlek, jussak eszedbe!

Jó ár: Max mondjuk 1500-2000 Ft...

http://www.sikumodels.com/pics/1066-A-ZWE-01.jpg

Névtelen írta...

OK, ha találok, feltétlen írok ide :D

Névtelen írta...

http://www.mbxforum.com/11-Catalogs/02-MB75/jnp08u021.jpg

Ma (többek között) ezt szereztem... :)

Névtelen írta...

Superfastból is volt kékben.

Sam. Joe írta...

Tommi: Piros? Huhh... Kemény!
Matchbox: Ööö... OK, kétértelmű a szöveg.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Nekem szürkében van ilyen Mercim.Nem nyílik rajta semmi,és dot dash kerekei vannak.

Sam. Joe írta...

B.Gy.: Nem mindig van időm azonnal engedélyezni a kommenteket, de azért igyekszem napjában legalább egyszer ránézni erre is.

Az ezüst is jól állhat neki, gratula!