2008/09/17

Autómodell börze - tudósítás

A hétvégén elbattyogtam arra az autómodell börzére, amiről még Gábor oldalán értesültem régebben. Gondoltam érdekelhet titeket, hogy mit tapasztaltam.

A kínálat meglehetősen tarka volt mind a gyártókat, mind a méretarányokat, de a minőséget tekintve is, ami szerintem remek, hiszen pont ezért megy oda az ember egy ilyen helyre, nemde? Matchbox pedig akadt bőven. Nem akarok minősíteni senkit és semmit, hiszen ismeritek a mondást, „minden annyit ér, amennyit a vásárló hajlandó fizetni érte”. Azt hiszem akkor vagyok objektív, ha azt mondom, hogy voltak ott holmik amik érdekeltek és jó boltnak találtam őket azon az áron – az MB-39 is innen kísért haza –, vagy doboz nélküli regular wheel és transition modellek, amikből vettem párat, de voltak olyanok is, amiket miután megkérdeztem az árat gyorsan megköszöntem és otthagytam. Ami a negatív végletet képviseli: bármelyik hypermarketben beszerezhető, tökéletesen hétköznapi, 2007-2008-as kiadású blisteres Matchboxok a bolti ár két-két és félszereséért voltak egy srácnál, míg egy másik úr bolgár kiadású, bontatlan blisteres darabokat árult 2500 - 3000 forintokért, amit azért gyakorló eBay-ezőként borsosnak találtam – azt most hagyjuk, hogy ezek hamisítványok vagy sem, van köztük olyan, ami nekem sokkal jobban tetszik a hivatalos 1-75 sorozatban lévők színezésénél. Az általános benyomásom az volt, hogy érdemes volt odamenni. Olyan emberek árulták a dolgaikat, akik tudták, hogy mit árulnak. Talán a Vaterás árszint körül voltak a dolgok, azzal a különbséggel, hogy a börzén közelről is szemügyre tudod venni a motyót, nem csak akkor jössz rá, hogy mit vettél, ha már a posta megcsócsálta.

Tehát egy maximum félórás-órás utazás árán mindenképp érdemes elmenni a következőre – november kilencedike a következő időpont –, de mondjuk az országhatár mellől nem vagyok benne biztos, hogy CSAK ezért érdemes utazni. Én egy órát nézelődtem, aztán kitört rajtam a tömegiszony – a félreértések elkerülése végett ez nem gúny, hanem frankó – és gyorsan elszaladtam, de addigra el is költöttem amit a zsebem megengedett.(A kép csupán illusztráció, lusta voltam fényképezőgépet vinni és kattintgatni.)

13 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Azt hittem először, hogy ami a képen van, azt mindet a börzén vetted. Az ottani árak mellett nem is csodálkoztam, hogy ennyi után elfogyott a Matchbox-ra szánt pénz. A novemberi börzén még gondolkozok, hogy innen az országhatár mellöl érdemes-e felutaznom CSAK a börzéért. :-) A mostanira szerettünk volna menni, csak úgy jött össze minden, hogy nem jött össze. Már ki is találtuk, hogy a lányokat kitesszük vásárolni, amíg mi börzézünk. Ez még drágábbá teszi a mi hobbinkat, de legalább csendben lesznek Anyáék.:-D

Névtelen írta...

Sosem voltam még ilyen kimondott modellbörzén, de egyszer (talán jövőre) én is el fogok menni...
A pecsában lévő bolhapiacon is csak kétszer voltam eddig, de az fenomenális, hogy ott mi minden van!

Rozsdás kulcsoktól a romlott csokikon át az újságokon keresztül a kisautókig minden...
Egy Super Kings-es Ford Sierra RS500 Cosworth-ot például ott vettem meg... Igaz, hogy made in macau, de nem zavar...

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Kizárólag a börzéért szerintem nem érig meg. Viszont ha össze tudod kötni a dolgot azzal, hogy a család 50 százalékát leadod valami bevásárlóközpontban megőrzésre és esetleg összekötjük egy találkozóval meg az én cseredobozom, meg roncsdobozom átvizsgálásával... Hmmm? ;-)

Tommi, Te, mint fent? November 9, hm?

Névtelen írta...

Hát nem tudom... Még el kell döntenem... Ha megyek azon a hétvégén Kiskunlacházára, akkor talán beugrom. Majd írok eMailt...

Névtelen írta...

A kedvenc márkám a VW :D
IMÁDOM EZT A KÉPET:D
Nekünk is van egy kék Volkswagen Bogár 1300-aunk, 1969-e évejárat, felújítva :P

Ikarus 256 írta...

Jól hangzik! Hétvégén elindítom otthon a kampányt ez ügyben! :-)

Névtelen írta...

nem akarja megnyitni az autómodell börze szöveget (a neteset) mi annak az eredeti címe??

AndrewBoy írta...

Úristen de jó lenne elmenni egy ilyenre!! Az a baj h sose tudom merre és mikor.. :S

Sam. Joe írta...

BogZoo: Fura, nekem működik. Milyen böngészőt használsz? Amúgy Gábor oldalán - a linkek közt megtalálod - a Modellbörze gombra kattintva megtalálod.

Andrewboy: Ott a link az infókkal a helyről és az időpontról. ;-)

Névtelen írta...

Szervezzünk egy nagy, közös Matchbox-gyűjtő találkozót November 9-re! :)

Sam. Joe írta...

Én benne vagyok! ;-) Többiek?

Névtelen írta...

Most már működik, nem tom h mé nem volt jó :( Amúgy Mozilla Firefox-ot használok

wrcviktor írta...

Sziasztok! A következő börze Szeptember 13 utána November 8 Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Hamarosan elérhető a www.automodellbörze.hu, ahol mindig friss információval szolgálok! További szép napot: Wrcviktor