2022/11/30

Movie Cars: Hot Wheels 2021 Replica Entertainment Series - Knight Rider K.I.T.T.

A kerek, a negyvenedik évforduló nem maradhat „igazi” K.I.T.T. nélkül, és csak tavalyig kell „visszamenni” az időben a legközelebbi autentikus és elérhető kisautóért.

Külön nem hiszem, hogy a Kingt Ridert és annak négykerekű főszereplőjét be kéne mutatni bárkinek is, de ha mégis akkor csak az előző postra kell kattintanotok.


Nos, a Hot Wheels annyira sokszor megmintázta Knight Industries Two Thousand-et, hogy összeszámolni is nehéz lenne őket. A zömük spéci kiadásokban jelent meg. Csak széljegyzetként: A tápláléklánc csúcsán a 2021-es, San Diego-i Comic Con-ra kiadott verzió áll, aminek működik a scannere, de már az eseményen is annyit kértek érte, ami messze északra volt a józan ész határától – el tudjátok képzelni, hogy mit kérnek érte a másodlagos piacon. Amúgy ez egy teljesen új öntvény, nem a meglévőbe pattintotta be az elektronikát a Mattel. Van egy olyan érzésem, hogy ez egy új irány lehet majd gyűjtői modellek piacán ebben a méretarányban. Hajrá ázsiai gyártók, hajrá!

Amit ebben a postban láthattok, a tavalyi, azaz 2021-es Replica Entertainment sorozatból van. Mondanám, hogy „szegény ember K.I.T.T.-je”, de ez csak a Comic Con-osra lenne igaz. A nálunk hivatalosan nem forgalmazott széria messze nem a játékszer kategóriában árazódik. A legnagyobb attrakciója az eredetivel megegyező kerekek, a részletes, kifestett műszerfal, ami az előző SPM verzióéval amúgy azonos, mínusz ugye a festés. Az alváz azonban fém.

Igazán szép, prémium, gyűjtői modell.

A Knight Rider főcim visszatérő motívumára (tüptürürű-tüptürürű, tüptürürüttű-tű) kell énekelni: "Villog a fény K.I.T.T. elején, minden részt megnézek én!"

Mintás abroncsok, gumiból!

Ahhh... A beltér megegyezik az SPM-ével, ami ott bukik le, hogy az ülések "nagyon előre vannak húzva",...

...de a szarvkormány és a műszerfal...

...ki vannak festve!

A kék-sárga, kaliforniai rendszámtábla a helyén! Elgondolkodtam rajta, hogy a hátsó lámpáknak nem kéne-e kifestve lenniük, de nem, azok ennyire le voltak sötétítve.

A Hot Wheels Entertainment sorozat 2013 óta létezik. Retro Entertainmentnek indult, 2014-2016 közt hívták Hot Wheels Entertainment-nek, 2017-óta pedig Replica Entertainment a neve. Mindegyik kártya egyedi, arról a filmről szól amiben a megmintázott jármű szerepel. A felhozatal nagyon széles, Star Trek, Battlestar Galactica, Pomádé, Toy Story és rengeteg más. K.I.T.T. töbször szerepelt már benne, ha jól számolom ez a 2021-es a harmadik inkarnációja - az SPM-eket nem számítva.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már a 2012-es premiermodellnek is nagyon elöl volt az ülése.

https://hotwheels.fandom.com/wiki/K.I.T.T._Knight_Industries_Two_Thousand

Sam. Joe írta...

Persze, hiszen ugyanaz az alkatrész.

Névtelen írta...

Csak pontosítani akartam, mert a bejegyzés végig az SPM változatra hivatkozik.