2022/12/02

Hot Wheels HW K.I.T.T. Concept 2022 FRISSÍTVE!

Két posttal ezelőt méltattam a Mattelt, hogy a Knight Rider sorozat negyvenedik születésnapjára az SPM K.I.T.T. egy változatát átemelte a mainline-ba. Nos, a kerek évfordulóról még egy bőrt lehúztak, aminek van némi átverés szaga is, ugyanis kiadtak valamit, aminek a világon semmi köze nincs a sorozathoz, csak úgy néz ki, mintha lenne.

Megpróbálok tárgyilagos maradni a tények ismertetése kapcsán, aztán kifejteni a véleményem, hogy magatok tudjátok eldönteni, hogy egyetértetek velem, vagy sem.

A 2022-es HW K.I.T.T. Concept egy teljesen új öntvény. A világon semmi köze nincs az eredeti sorozathoz, hanem a Hot Wheels elképzelése arról, hogy milyen lenne K.I.T.T., ha az Universal Television úgy döntene, hogy újra képernyőre viszi. (2008-ban egyszer már úgy döntött és hát... Szóval... Tegyünk inkább úgy, mintha ez meg sem történt volna.) A Mattelbe abból a szempontból nem lehet belekötni, hogy nem állít mást. A csomagolás felirata pontosan ez: „HW K.I.T.T. Concept”. A „HW” elég egyértelműen Hot Wheels, a „K.I.T.T. koncepción” meg nincs mit magyarázni. Ezzel egyetértett a jogtulaj, rábólintott, licencbe adta a Mattelnek.

A szubjektív véleményem: van bennem egy kis rossz érzés, mert a felületes szemlélő azt hiheti, hogy ez valami olyan valamelyik Knight Rider sorozatból, vagy a második szériát felvezető filmből való dolog, amit ő nem ismer és ezért behúzza – aztán rájön, hogy a világon semmi köze sincs egyikhez sem és ha történetesen Fekete Firlefrancnak hívná ugyanezt a HW, akkor ott hagyta volna a boltban. Nyilván ez az álláspont vitatható és teljesen szubjektív, de tartom magam ahhoz, hogy nem elegáns húzás. Pont ezért nem kapja meg a címbe, meg a címkék közé azt, hogy „Movie Cars”. Mert hogy igazából nem az.

Hogy akkor miért vettem meg mégis ezt a kisautót – már azon túl, hogy félig-meddig gyűlöletpostot írjak róla? Nos, mert tetszik! Megint teljesen szubjektív, de engem valamiért a mind a mai napig a jövőből iderepült űrsiklónak tűnő, Vector W8-ra emlékeztet. Mi több még jobban is tetszik mint a Vector, mert ott lett hosszabb-szélesebb-laposabb, ahol azt én rövidnek, keskenynek, magasnak éreztem.

Mint kisautó? Nos, a teljesen átlátszatlan szélvédő olcsó trükk a beltér hiányának kendőzésére, ugyanakkor kapásból én is féltucat áltudományos techno bla-blát tudnék elsütni, hogy milyen csúcstechnika miatt van az úgy ahogy. SZERKESZTÉS: Van beltere, lásd alább! Ezt leszámítva remek.

Azt gondolhatnánk, hogy a HW K.I.T.T. Concept egy egyszeri húzás a Hot Wheels-től. Nos, ezért nem vagyunk MI termékmenedzserek a Mattelnél! 2023-ban le fognak róla hántani egy újabb bőrt! SZERKESZTÉS: Már most lehántottak róla egy újabb bőrt, kapható - az ismert feltételek mellett. Talán fel sem tűnik, de az orrán van egy egészen apró K.I.T.T. felirat. Jövőre ugyanis érkezik K.A.R.R., a „gonosz testvér”. Az eredeti sorozatban Knight Automated Roving Robot – magyar fordításban Knight Automata Robogó Robot, amit nagyon is frappáns megoldásnak gondolok – K.I.T.T. elődje és nemezise. Kívülről az öv-vonaltól lefelé ezüst fényezése és az orrán a sárga scannerben különbözik csak tőle. Nos, barátaink El Segundoban úgy gondolták, hogy K.A.R.R. is „megkoncepcionálásra” érdemes az elődök nyomán. Pont ugyanúgy fog kinézni mint a K.I.T.T. koncepció, csak nyilván K.A.R.R. felirat lesz az orrán, ugyanott narancssárga lesz a piros csík, illetve ezüst „szoknyát” kap körbe. Majd jövőre eldöntöm, hogy akarom-e.

FRISSÍTÉS Cs. Zsolt stílusban: Rájen a szomszédból, aki a Szirszarjaim blog praetor maximusa és bár már elvben nem is gyűjt kisautókat, azért néha postol róla,  felhívta a figyelmem a következőkre: Van beltere a járgánynak, ami akkor derül ki, ha ismerjük egy rejtett tulajdonságát. (Easter-egg.) Az alvázán van egy rés, amibe erős fénnyel bevilágítva láthatóvá válik a beltér, attól függően hogy melyik testvérről van szó, vörös- vagy narancssárga ragyogásba borítva az autó belsejét. Így leírva nehéz elképzelni, de remek videót láthattok róla alább!

Az apró "K.I.T.T." felirat és a piros csík - ami a scanner - később majd fontos lesz.

"Kincs... K.I.T.T. ami nincs"

Engem a Vector W8-ra emlékeztet, végül ezért vettem meg.

Pont ott tér el a Vectortól, ahol a Vector nem tetszik.

A függőleges meg hátsó scanner lenne?

NRFB


Az easter egg-et szemléltető videó.

2 megjegyzés:

Trolleybus írta...

Engem a Lamborghinikre emlékeztetett és megmondom őszintén: 500 forintot is sajnáltam rá, mert nem tetszett; bár nem néztem utána, hogy mennyi köze van a franchise-hoz, de ha tényleg csak annyi, mintha Gipsz Jakab kitalált volna egyet a saját szakállára, akkor pláne nem bánom a hiányát. Ennél még az animált Halálos irambanos autók is jobban tetszettek.

Sam. Joe írta...

@Trolleybus: Nagyon úgy tűnik, hogy itt bizony ez történt csak éppen Gipsz Jakabot úgy hívják, hogy Charlie Angulo. Amikor a postot írtam, fogalmam sem volt az easter egg-ről, amitől kicsit máris megbocsátóbb vagyok a kisautóval kapcsolatban, de attól még tartom amit írtam a rossz szájízről. Ezek szerint egyetértünk. ;-)