2022/11/23

Matchbox White Rose Reithoffer's Gift Set Volvo Container Truck

Ha már Volvo tematikus hetet csapunk, akkor a Container Truck – fűggő vagyok, nem tagadom, ne üssetek – nyilván nem maradhatott ki. Igen, tudom hogy túladagolom, cserébe egy érdekesebb történetű darabot tartogatok a hétre – ami viszont a megvalósítását tekintve, háááááááát...

A Matchbox és a White Rose (WR) kapcsolatát nagyjából minden olyan postban, ahol szóba kerülnek taglaltuk, úgyhogy most ellustálkodnám a dolgot, a részletekért kattintsatok vissza mondjuk ide! Az teljesen változó, hogy Code 1-ként, vagy Code 2-ként tekintünk a WR termékekre. Mai postunk tárgya az utóbbi.

1993-ban készíti el a WR a Reithoffer utazó vidámpark – ők amúgy mind a mai napig megvannak, köszönik szépen – számára azt az ajándékszettet, amiből ez a Volvo is származik – lásd majd alább. Az európai teherautó nagyon kilóg a készletből, amit az utazó vurstli ajándékboltjában árultak. Sokszor használom hasonlatként, hogy valami túl „vándorcirkuszos” az én ízlésemnek, de ezúttal ez telitalálat és nem is biztos hogy pejoratív. A Reithoffer logó a fülkén szitanyomott, de a konténeren már csak matrica van. Ezen nem is lennék fennakadva, a Volvo Container Truckok közt szép számmal vannak ilyenek, főleg a Code 2-ők közt. De a motívum annyira hozza az utazó vurstlik szín és stílusvilágát, hogy akár a 80-as évek hazai kisipara is készíthette volna!

Mivel egy ilyen szettből való, nem a leggyakoribb változata a Volvo Container Truckoknak.

A fülkén a logó szitanyomott...

...a konténer már matricázott. A szín- és stílusvilág tökéletesen idézi a bolygó bármelyik utazó vurstlijának a hangulatát!

Ha az elkészítést a 80-as évek hazai kisiparára bízza a Reithoffer, akkor valami egészen hasonló lett volna az eredmény!

Mindig mondom, hogy nincs ám ezekben aranyrúd eldugva!

Ilyen szettben lakott eredetileg. (Kép: eBay.com)

A hátulján némi infó a kibocsátóról. (Kép: eBay.com)

Nincsenek megjegyzések: