2022/11/25

Matchbox 2008 American Superfast MB-05 Volvo C30

Ha van olyan Volvo, amivel úgy vagyok, mint egyszeri parasztbácsi a zsiráffal az állatkertben, miszerint „elnézem-elnézem, de otthonra nem kéne”, akkor ez az. De nem tudnám megmondani, hogy miért.

Hányféle a C30-as, számold meg fiam!
Nem tudom megmagyarázni, hogy mi a bajom vele, mert igazából szépnek találom, de nem kéne. A 2006 és 2013 közt gyártott autóból annyi motor és váltó kombináció létezik, hogy megszámolni is nehéz őket. Amin igazán meglepődtem, hogy elektromos verziója is volt, ami a gyári adat szerint 150 kilométert tudott egyetlen töltéssel. Az Autonavigátor rövid, tényszerű ismertetőjét épp annyira érdemes típusismertető gyanánt fogyasztani, mint a Totalcar egészen friss használttesztjét.

A kettővel ezelőtti postban, Bolla Gyuri Volvo múzeumos videójában ugyan C30-at nem mutat, csak utal rá, viszont az elődjeit, amik ihlették a formát részletesen bemutatja, érdemes visszakattintani!


Hogy az ilyen anyagok miért mindig vacak felbontásban vannak a Youtube-on?!

Etalon
Az a helyzet, hogy afféle mércének gondolom ezt a Matchboxot, miszerint legalább ilyen minőséget kéne képviselnie mindnek. Nem tudok belekötni! Függetlenül attól, hogy az 1-75/100-sorban, ötös-, vagy hármas csomagban jelent meg, vagy éppen spéci kiadás, mind a 11 létező színváltozata nagyon vonzó. Kívül-belül aprólékosan részletes – egyedül a kormány van a Pizza Hut-ból. A hűtőrács sem csak festékből van, mint ahogy a ködlámpák környéke sem, de ami abból van – például a hátsó lámpák – az is nagyon jól sikerült. Talán a Mini Egér és Daisy Kacsás, Disney 5 packban lévő verzió az, amit nem találok annyira vonzónak, de még az sem rossz!

Ez a Superfast sorozatban megjelent, ergo drágább kiadás nem nyújt többet az 1-75/100-aknál, de ez a konkrét darab annyiban különlegesebb, hogy létezik belőle egy ötlyukú felnis verzió is. Nem csúnya az sem – sőt – de bár teljesen véletlenül lett nekem pont ez, ezt szebbnek találom és talán-talán ez a ritkább is a kettő közül.

A 2008-as, amerikai Superfast sorról megjelent postokat a címkefelhőben található linkre kattintva tudjátok csokorba szedni. Ha jól számoltam már csak három hiányzik a teljes sorozatból.

Amerikai Superfast 2008-ból. Semmi különlegeset nem tud az 1-75/100 szériákban megjelentekhez képest, de ez csak annyit jelent, hogy minden kiszerelésben nagyon szép, részletes.

Minden megjelent színverziója telitalálat.

Ötágú felnivel is létezik ez a verzió. Ez, a postban szereplő a ritkább és szerintem a szebb is.

Nincsenek megjegyzések: