2022/11/28

Movie Cars: Hot Wheels K.I.T.T. Super Pursuit Mode 2022

Az idén lett 40 éves a Knight Rider sorozat és így nem humán főszereplője is, Knight Industries Two Tousand. A Hot Wheels a mainline-ban egy olyan verzióját hozza, amit bátran tekinthetünk egyedinek – legalábbis más gyártótól nem ismerek ilyet ebben a méretarányban.

Őszintén nem hiszem, hogy a sorozat, vagy K.I.T.T. külön bemutatást igényelne, de ha mégis, akkor innen érdemes kezdeni az ismerkedést és itt folytatni. Viszont gyanítom, a „Super Pursuit Mode”, azaz a „Szuper Üldöző Üzemmód” nektek éppen úgy nem lesz meg, mint ahogy nekem sem volt. Szerencsére a YouTube-on ott a magyarázat:


Szóval az SPM az a nagyon gyors fokozat és a fenti videó alapján úgy fest, hogy a közelben lévő többi közlekedőre is hatással van.

Nagyon dicséretes, hogy 2022-ben az évfordulóra a Hot Wheels a mindenki által elérhető – na erről majd kicsit alább még értekeznék – mainline-ban nagyon apró részleteiben is az eredetit hűen hozni akaró modellt hozott ki. A beltér csillagos ötös, a kültér rengeteg apró részletét kialakították és festékkel is kiemeltek olyanokat, mint a legendás szkenner az orron, vagy a „Knight” rendszámtábla. Hozzá ez egy legitim, közben meg teljesen egyedi K.I.T.T. Verzió!

Az öntvény azonban nem új. 2014-ben debütált a Hot Wheels Entertainment spéci sorozatban, eltérő kerékkel. 2020-ban a Replica Entertainment szériához ismét előveszik, de a beltér már nincs kifestve, az alváza más fekete árnyalat és nincsenek sötétítve az ablakai. 2021-ben is marad ebben a szériában, megmaradnak a fekete dísztárcsás kerekei, de eltűnik róluk az ezüst „karima”. Ugyanez a változat a 2022-es kiadásába is bekerül ugyanennek a szériának. Amit a mainline-ban kapunk megegyezik az utóbbi kettővel, a kerekek kivételével, amiket a képeken láthattok, hogy milyenek lettek, illetve az alváz is műanyag, nem fém – nem érzem nagy érvágásnak azért cserébe, hogy a normál sorba is bekerül.

Nem a Mattel hibája, hogy a „mindenki által elérhető” kitétel – legalábbis nálunk - nem teljesült. Én, ezt a járgányt boltban nem láttam, csak neppereknél, vérmérséklettől függően háromszoros-ötszörös áron. Az, hogy egyetlen példányom is került belőle, az egyes-egyedül Andrew0807 kollégának köszönhető. Éppen ezért marad a példány NRFB, amit nagyon bánok, mert pont ez az a részletgazdag kisautó, amit felbontva kéne megmutatnom. Ha valaha is kerül hozzám másodpéldány, ígérem bepótolom! FRISSÍTÉS: Rájen szomszédnak van bontott SPM-je, szebb részletekért tessék körülnézni nála!

Nagyon megdicsértem a Mattelt ezzel a filmes autó feldolgozással kapcsolatban, de a sztorinak itt még nincs vége, hamarosan némileg le is fogom szedni róluk a keresztvizet egy a témához szorosan kapcsolódó járgány okán! Tehát: FOLYTATÁS A KÖVETKEZŐ KÉT POSTBAN!

A teljesítményfokozás eszközei: nagy dudor a motorháztetőn, pörölycápa-orr,...

...kicsi szárnyacska az első kerekek előtt. Aprópó kerekek: Nem érzem nagy árnak a spéci kiadásokhoz képest, hogy ezeket kapta és így cserébe bekerült a mainline-ba.

Szép, részletes a beltér, bár nincs kifestve, mint az öntvény premierkiadásánál a drága, speciális szériában.

És a szarvkormány is megvan! Nagyon kiábrándító lenne itt is egy pizza. Viszont az első üléssor nagyon elől van - de tegyünk úgy, hogy csak előre vannak tolva!

Magasra kiemelt szárny és bindzsulák hátul. A legendás "Knight" rendszámtábla azonban mindent visz!

Kisebb csoda, hogy ez az egy példányom is került belőle - Andrisnak hála - úgyhogy marad NRFB.

Nincsenek megjegyzések: