2022/11/27

EFSI Volvo F12 Nippress Continental

Sokszor elmondtam már, hogy sohasem értettem, hogy a Matchbox a Volvo Container-, meg a Volvo Tilt truckok után miért nem készítette el a nyergesvontatót is belőle a Convoy szériába. Nos, az EFSI pótolja a hiányt. Ha már itt tartunk: a Majorette is, csak az EFSI sokkal részletesebb.

EFSI nyergesvontatóból már több, teherautószexualitási szempontból jelentős és hiánypótló is szerepelt e lapokon – gondolok itt az MAN F8-ra, vagy a 143-as Scaniára és még sorolhatnám – és ezt az F12-est is ide sorolom. Ugyan mint azt már fentebb említettem, az Majorette is feldolgozta, de az sokkal inkább játékszer mint ez. A típusismertetőt a legelsőnek linkelt postban letudtuk egy jól irányzott, gyári katalógussal.

Ami a szerelvényt illeti, a szokásos szuperlatívuszokat tudom csak puffogtatni róla. Az EFSI szeret csalni az általános alvázzal, de a kis Volvónak egyedi van, amire bizony felrakott még olyan spéci, csak erre és a típusra jellemző alkatrészeket, amik elfedik ezt! A három ablaktörlő lapátot sem felejtették le róla, amiről egyébként szerintem mindenkinek az ugrik be, hogy az a DAF-ra jellemző.

A ponyvás pótkocsi nem újdonság, pontosan ugyanilyen fut az előző linken található DAF mögött is.

A Nippress Continental egy brit szállítmányozó cég volt, melyet 1962-ben alapítottak és talán 99-ig létezett és a Kingston upon Hull-ban székelt Yorkshire-ban.

Igazolatlanul hiányzik a Matchbox Convoyból, de az EFSI megmintázta. A három ablaktörlőlapátot sem hagyták le róla.

Egyedi alvázat kapott,  és az EFSI megfejelte még azt is ezzel a kis műanyag alkatrésszel, ami csak erre a típusra jellemző! Szép részlet. A pótkerék is ott hasal alatta.

Nyilván nem szimmetrikus.

Ezt a ponyvás pót verziót már láthattátok e lapokon - nyilván más színekben. A Nippress Continental egy brit szállítmányozási cég volt.

Ezen a hátsón még dolgozhattak volna egy kicsit.

NRFB.

Nincsenek megjegyzések: