2022/11/09

Matchbox 2000 Serve and Protect 5-pack 1998 International 4660 DT 4663 Armored Car

Sorstársaim a vanitiszban! Mai szeánszunkon függőségünk egészen extrém irányultságát vesszük górcső alá: egy páncélautót!

Ha meg kéne tippelni, hogy a Matchbox milyen fajta járművet mintázott meg a legkevesebbszer, akkor a páncélozott értékszállítót tippelném. Hirtelen nem is ugrik be más a témában, mint az MB-69 Armored Car 1979-ből. Szóval igazán nem mondható, hogy túlzásba vinnék.

4000
A típusismertetővel bajban vagyok. A pontos típus a BAMCA-tól jön, de hogy ők honnan vették azt teljes egészében passzolom. A 4000-es sorozat az Internationalnál 1988 és 2000 közt regnált. Közepes teherautó volt, jellemzően helyi szállítási feladatokra, de sokféle kivitelben – köztük kéttengelyes, nappali fülkés nyergesvontató is. 2001-ben a DuraStar / 4000 széria váltotta. Nagyjából ennyit sikerült történelmi jelleggel feltárnom, műszaki adatokkal adós maradok.

A valóságban valami ilyesmi - bár ez nyilvánvalóan egy rövidebb alvázra épül.

Masszív
Amit szeretek ebben a Matchboxban, hogy remekül hozza a kerekeken guruló erőd érzést. Különösen a Convoy kerekek állnak jól neki. Ez a darab egy 2000-es – ugyanaz az év, mint amikor az 1-100 sorozatban is debütál – „Szolgál és Véd” ötös csomagból való. Érdekesség, hogy a pakknak létezik olyan változata is, amiben egy teljesen másik, Ford teherautó szerepel. Verzióból – ha ide vesszük a Code 2 és promó kiadásokat is – annyi van mint a tenger, közel százféle. Igazán jól sikerült azonban ebből a tömegből talán tucatnyi. És akkor következzék egy hatalmas DE! 2000 és 2009 közt műanyag alvázzal és fém karosszériával készült. 2015-ben ismét elővették a modellt, de már műanyag alvázzal és karosszériával, ami teljesen más minőség. Idén is szerepel az 1-100 sorban, mint MB-80, de hiába a vonzó dekor, a teljesen műanyag modell annyira gyatra a régi verzióhoz képest, hogy kicsit sem vonz. Kár érte. #regenmindenjobbvolt

Masszív. Rengeteg verzióban létezik, de igazán jó nagyjából tucatnyi van. "Van" - éééérted!?

Szerintem a Convoy kerekekkel mutat a legjobban.

2015-től a karosszéria is műanyagból készül, ami ég és föld az eredeti verzióhoz képest.

Nagyon jól átjön a "guruló erőd" érzés.

Az ötös pakk, amiben lakott. Van olyan verzió belőle, amiben egy dobozos Ford teherautó szerepel az International helyett.

Nincsenek megjegyzések: