2022/11/11

Corgi Renault 5 Turbo

Az idén 50 éves a Renault 5, mely szülinapot már megünnepeltünk egy posttal. Korábban jelent már meg nálunk anyag a témában, amiben alaposan körbejártuk a típus történetét. Mi több, a Turbo(k) sztoriját is kiveséztük egy olyan Norev modell kapcsán, amit én a non-plus-ultrának tartok 1:64-es R5 fronton. Az a post rendbe teszi az elnevezések körüli katyvaszt is – ez úton kérek elnézést a címért, a Corgi elnevezését követtem, holott az nem pontos. A Vezess.hu jegyez egy anyagot a témában – vezették is a fenevadat – ajánlom figyelmetekbe!

A Corgi középmotoros R5 Turbo (alias Turbo 2) értelmezése a játékautó kategóriában szerintem kitűnő – persze a fentbb linkelt Norev teljesen más univerzum, de árban is. Nem tudok pontos adatokkal szolgálni, valamikor a 80-as években készült – talán 1984-ben – de az egészen biztos, hogy még az Egyesült Királyságban. Számos festése létezik, a visszafogottabbak nekem jobban tetszenek, de a(z) – eredetiekre egyáltalán nem hasonlító – látványos króm visszapillantó tükrök mindent visznek, mint az autós kártyában a Lola-T! A racsingfestés a fotókon matricának tűnik, de igazából szokatlanul vastag festék az. A beltér utcai autót mintáz, a vonóhorog több mint mókás.


Visszafogottabb festésekkel is létezik, de ez sem rossz. A verseny dekor bár matricának tűnik a képeken, festékből van csak szokatlanul vastag.

A tükrök köszönő viszonyban sincsenek az eredetiekkel, de nagyon jók! A fehér nagyon jól kiemeli az utcai belteret, de a lökhárítóknak és küszöb légterelőknek eléggé disszonáns a kék karosszáriához.

Vonóhorog!

Nincsenek megjegyzések: