2022/11/20

Matchbox Convoy CY-18 Scania Double Container Truck Kit Kat - Coca-Cola Mod

Mindig is szkeptikus voltam a csillagászati összegekért kínált, „pre-production” azaz nagyjából gyártást megelőző, próba Matchboxokkal kapcsolatban. Sokszor annyira könnyű ilyeneket hamisítani. Meg persze felhorgad bennem a kérdés: Hogy kerültek ezek aztán ki a gyárból? Ennyire könnyű volt lopni? Vagy kiszedték a szemétből? Mindegy is. A lényeg, hogy e post tárgya egy olyan jól sikerült módosított Convoy szerelvény, hogy borzasztó könnyű lenne „pre-productionként” eladni.

A T142-es Scania vontató egyáltalán nem újdonság e-lapokon, mint ahogy a két konténerrel megpakolt félpót sem újdonság. Illetve ezek konstellációja, az 1986-ban debütáló, CY-18 hat verziójából is volt itt már egy.

Eredetileg ez a KitKat csoki színeit viselte, de valaki igazán profin Coca-Cola motívumra szabta át. A motorházfedélről eltüntette a logót, az amúgy szitanyomott konténereket pedig átragasztotta két-két matricával. Ami lebuktatja a beavatkozást, hogy nem tökéletes a matricák illesztése, illetve azok le is fedik azokat a lyukakat, amik azért vannak rajtuk, hogy a villástargonca meg tudja emelni őket – azaz úgynevezett játszást lehessen velük végezni.

Az eBay-es eladó becsületes volt, meg sem próbálta másnak beállítani mint ami, az ár is reális volt, nekem meg tetszett az eredmény. A Coca-Cola hivatalos színe egy árnyalattal élénkebb, mint a KitKat pirosa, de ez csak akkor feltűnő, ha egymás mellé kerül a kettő.

 

Az első nyom, hogy ez mod: A Coca-Cola matricák rálógnak a konténerek, téglalap alakú lyukaira, aminél a Matchbox villástargoncák le tudják emelni azokat.

A második nyom: Nem pontos a matricák illesztése, illetve eleve az, hogy matricák, nem pedig szitanyomottak a konténerek.

A motorház tetejéről a modder eltűntette a KitKat-logót. A csíkok teljesen jól illeszkednek a Coca-Cola motívumhoz, azt nem bántotta.

Ilyen az eredeti. (Kép: eBay.)

Nincsenek megjegyzések: