2009/03/09

Matchbox MB-26 Volvo Tilt Truck

Kezdem szépen-lassan rendbe tenni itt a dolgokat és ahogy kell, rendesen a számukkal és a nevükkel feltenni a címbe olyan járműveket, amik már szerepeltek itt. A mostani Volvo teherautóhoz hasonlót láthattatok már itt. Kezdetben volt az MB-20 Volvo Container Truck, aminek egyenesági leszármazottja az MB-26 Volvo Tilt Truck. Nagyjából ugyanaz, csak kapott egy harmadik tengelyt, meg oldalfalakat a platójára körbe, arra meg egy műanyag „ponyvát”. A neve is innen jöhet – mármint hogy „tilt” – mármint a platót körbevevő, a valódinál lehajtható oldalfalról – gondolom én, de persze lehet hogy a tervező kutyájának kedvenc bolháját hívták így.


Szeretem ezt a modellt, mert a Volvo F-sorozata volt az országutak királya kölyökkoromban és sok pótkocsis kamion szaladgált akkoriban az utakon. Éppen ezért hiányolom, hogy nem készült belőle a Mercedes-Benz MB-1 – MB-2-höz hasonló, pótkocsis szerelvény.


Matchbox MB-26 Volvo Tilt Truck, a Friss Gyümölcs Cég színeiben.
Elég egyértelmű, hogy a Volvo Container Truck egyenes ági leszármazottja.
Milyen jól állna neki egy vonóhorog, meg egy utánfutó!

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Szavazzunk meg téged a Matchbox-hoz termékfejlesztő vagy valami hasonló állásra, mert pl. a Mercedes Truck-hoz való pótkocsi tényleg szép lenne ehhez. Miért nincsenek most ilyenek a sorozatban??? :-(

Névtelen írta...

Nekem a Michelin-es van meg.Az utánfutó dologban nagyon igazad van.

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Háááát... Majd ellenőrzöm, de szerintem az MB-2 ehhez magas lenne, úgy érzetre annak a platója ott kezdődik, ahol ennek az oldalfalai véget érnek fent. Ellenben egy spéci kifejezetten ehhez készített pótkocsi még az MB-20-hoz is stimmelne méretben. Ja igen! "Me for president!" 8-)

Névtelen írta...

Hmmmm. Ez az utánfutó nem is rossz ötlet 8-)