2024/03/04

Hot Wheels '94 Audi Avant RS2

Porsche kollégával abban is nagyon egyezünk, hogy szeretjük a kombikat. Számomra a sportos kombi az eszményi sleeper – azaz olyan autó ami a megjelenésével egyáltalán nem harsogja azt, hogy micsoda menetteljesítményre képes. Nagyon ki lennék békülve egy Dodge Magnummal, vagy a sokkal kifinomultabb megjelenésű Cadillac CTS Sport Wagonnal. Azért ezekkel, mert ha már végképp elrugaszkodunk a realitás talajáról, akkor tegyük jó magasra és valami olyasmiről ábrándozzunk, amivel „nem veszünk el a márkatársak szürke tengerében az indexes topictalin” – ahogy A Kéz mondaná. Az 1994-es, mindössze egyetlen évig gyártott Audi Avant RS2 pont az az autó, ami nagyjából az összes sportkombi őse és még tökéletesebb rejtőzködésre képes a forgalomban.

A Porsche szerint minden idők legjobb Audija
Tiszta erőből el fogom lógni a típusismertetőt! Egyrészt beszúrom azt a videót alább, amivel a Porsche emlékezett meg cirka két évvel ezelőtt az Audival közös fejlesztésükről. Másfelől beszúrom ide a 4x4 Magazin cikkét róla, illetve azt a nyúlfarknyi TotalCar-os anyagot is, amiből a fenti alcímet nyúltam.


Akár Matchbox is lehetne
A jelenben a Mattel márkáinak kőbe nem vésett szerepe, hogy a Matchbox a valóságban is létező autók brandje, a Hot Wheels meg lehet bármi a megszokott, hotvílszes „kandírozott mandarinzselészínű áramvonal” vízióktól kezdve a teljesen gyári állapotú autókig, beleértve mindent, amire a jenkik szeretik az „import” címkét aggatni, függetlenül a származási országtól.

Az Audi Avant RS2 pont ilyen, hogy bátran lehetne Matchbox is! Az öntvény 2021-ben debütál a mainline-ban, az Audi eredeti gyári kék és ezüst színeiben! A Nagaro Blue és Polar Silver közül az utóbbi az, amit ebben a bejegyzésben láthattok. 2022-ben fekete lesz, de már AeroDisc kerekeken fut és szerintem elképesztően jól néz ki. Ugyanebben az évben Super Treasure Hunt verzióját is közénk hajította a Hot Wheels, aminek papíron a színe Spectraflame Brilliant Black. A gyakorlatban inkább félig elszopogatott savanyúcukor szürke. Igen, vessetek meg, nem vagyok oda a Spectraflame festésért úgy általánan. Csendben megjegyzem, hogy ezek közül én egyet sem láttam boltban felbukkanni tüskén, a skalpolók egyik kedvence a típus. Tavaly „audis” versenyfestést kapott 23-as rajtszámmal és spéci kiadásba került. Megkockáztatom, hogy veszett jól néz ki. Idén is lesz vörösben, de borítékolom, hogy csak a skalpolóknál.

Hogy magáról az öntvényről is ejtsek pár szót: Kitűnő! A premierverzió ötágú csillag kerekei nagyon jól hozza az eredeti Porsche felniket. A játékszer kategóriában ez csillagos ötös!

Érdekes apróság, hogy a Matchbox 2018-ban ELVBEN előrukkolt már az Avant RS2-vel, de a GYAKORLATBAN a blisterben egy RS6-os volt. A mai napig nem tudni, hogy ezt hogy sikerült – és az Audi mit szólt hozzá. Hogy végképp ne értsük, hogy ez hogy jött így össze, a csomagolás kártyáján az RS2 szerepelt. Szomorú érdekesség, hogy mindkét öntvényt – tehát az MBX Avant RS6-ot és a HW Avant RS2-őt is Ryu Asada tervezte.

Nem spóroltak a festékes kiemeléssel. Az orrán a fehér részleteket némileg megeszi az ezüst, ami elvben gyári Audi szín - Polar Silver.

A kerekek emlékeztetnek az eredeti, ötágú csillag Porsche felnikre, persze a szín nem stimmel, de a játékszer kategóriában ez szerintem bőven a "nagyon jó" kategória!

A faron sem spóroltak a festékkel!

A sötétített ablakok és az, hogy a C-oszlopok közé helyezték, remekül rejti, hogy bizony-bizony oszlopot szállít. A kormány is csak pizza, de sokkal kevésbé csak egy nagyjából korong formájú darab műanyag, mint ahogy megszoktuk. Ez egy míves pizza!

Nincsenek megjegyzések: