2024/03/11

Matchbox MB-41 1970 Ford Capri

Ha nem változtatnak számot, akkor ez simán lehetne egy „update” post is, de változtattak a 2021-es MB-18-hoz képest, úgyhogy nem „update” post, nem ég a zsír. Amit ebben a postban láttok, az egy 2022-es recolor. Minden kapcsolódó infóért érdemes visszaklattyintani a fentebb linkelt posthoz, úgyhogy nem maradt más dolgom, mint sorolni a különbségeket: Eltűnt a motorháztetőről a dupla „menjgyorsancsík” - ami szerintem amúgy nagyon jól állt neki és abszolút korhű. A metál-világoskék szín amit kapott, az megszólalásig hasonlít az autó egyik eredeti színéhez és erről bizonyítékunk is van – lásd alább. Az A-oszlop alá-elé kapott két légypiszoknyi festékfoltot, ami az eredetin lévő, a hengerűrtartalmat és talán a felszereltséget is hirdető emblémát jelképezik. Annyira aprók, hogy olvashatatlanok, de akkor is értékelem őket. Illetve kapott festékes kiemelést a hátsó kerék előtti (ál?) szellőzőrácsokra, illetve a küszöb környéki dekorcsíkra.

Még mindig jó ez az öntvény, meglep, hogy tavaly nem volt az 1-100 sorozatban! Hogy idén mi a helyzet, még nem lehet tudni, egyelőre nem teljes az 1-100-as sor, még akár vissza is térhet.


54 éves és még mindig milyen morcos!

Az A-oszlop alatt-előtt megjelentek a hengerűrtartalmat és talán a felszereltséget hirdető emblémák. Őrülten picik, nem is olvashatóak, de ott vannak!

Megjelent a küszöb alatti króm dekorcsík és a hátsó kerekek előtti (ál?) légbeömlő is.

Fel kell vennünk a fogalomtárunkba azt, hogy "pizzakormány feltétekkel". Merthogy ez a kormány ugyan még mindig pizza, de van rajta pár olyan dudor, amitől hasonlít az eredetire.

A hátulja nem kapott a festékből, de legalább a krómot nem a szürke műanyag hivatott reprezentálni és oszlopot sem szállít.

A szín nagyon hasonlít az eredeti autó egyik színére - mint ahogy azt ez az 1970-es, francia hirdetés is tanúsítja. (Kép: Flashbak.com)

NRFB

Nincsenek megjegyzések: