2024/03/03

Matchbox White Rose Reithoffer's Gift Set Mack Auxilary Power Truck

2022-ben írtam először a Reithoffer utazó vidámparkjának ajándékcsomagjáról, az abban szereplő Volvo Container Truck kapcsán. Porsche már akkor mondta – lévén ő látta- és szerezte meg nekem egy börzén - , hogy „van neked ilyen pakkod, biztos kell”? És igaza volt, sokszor mindig jobban emlékszik az ősrégi beszerzéseimre mint én. Amúgy kellett, mert ment a vitrinbe a többi Volvo mellé.

A lényeg, hogy a fentebb linkelt postban megtaláltok minden lényeges információt erről a pakkról, az azt gondozó White Rose és a Matchbox kapcsolatáról is.

Nos, bár rend a lelke mindennek és a csomagban lévő Volvót is lefotóztam, nem bocsátkoznék ismétlésbe a kapcsán, bár a szóló példányom fém része egy kicsit sötétebb árnyalatú narancssárgára van fényezve. Pont olyan árnyalatbeli különbség, amit csak akkor észlelsz, ha egymás mellé teszed őket.

Továbblépve a szettben – a jó pecás beetet, az izgalmasabb darabokat későbbre tartogatom – a Mack generátorkocsival rukkolnék elő. Az öntvény nem újdonság e lapokon, 2015-ben már láthattatok belőle egy verziót. Abban a postban minden lényegeset megírtunk róla.

Annak nem mertem kihúzni az árbócait – vagy minek hívják, amiknek a végén a lámpái csücsülnek – mert annyira meg voltak szorulva, hogy féltem eltöröm őket. Ebben a postban viszont láthatjátok, hogy milyenek kinyújtott állapotukban.

Amikor a króm még króm volt, nem oda kellett képzelni. De jóképű! #regenmindenjobbvolt

Nos igen, a Convoy kerék minden teherautónak jól áll!

A kék fényhíd egy utazó vidámpark járművén enyhén valószínűtlen, borostyánsárga hihetőbb lenne, de ez legyen a legnagyobb baja!

Sajnálom, hogy a Matchbox nem látott fantáziát abban, hogy ebből az öntvényből verziókat készítsen. Remek tűzoltószer(ek) alapja lehetett volna.

Tovább játszva a fenti gondolattal: Akkor lehet, hogy ezzel a nagy, kétszárnyú ajtóval kellett volna kezdeni valamit, de ilyesmit láttunk már a cégtől nem is egyszer.

Ilyen az, amikor ki vannak húzva a térvilágító lámpák árbócai. Körbe is lehet őket forgatni.

Ez a fotó már a saját készletemről készült. Magában nem hordoz plusz információt ahhoz képest amit az első postban láthattatok - talán nagyobb a felbontás -, de...

...az már igen, hogy ilyen betéttel érkezett! Gondolom eredetileg azért, hogy a helyén maradjanak a dolgok, a "plexi" ne karistolja össze őket. Nem csoda, hogy nagyon szép állapotban maradtak meg, mert így UV fény nem érte őket. Láttatok ti már ilyet bármilyen más Matchbox szettben? Mert én még nem!

Ha már, akkor a doboz hátulja is legyen itt!

Nincsenek megjegyzések: