2024/03/22

Guisval Audi Quattro

Érdekesen kettős a mai post. A mi földrajzi koordinátáinkon szinte ismeretlen a gyártó, míg a megmintázott autó meg egyenesen legendás.

Audi Quattro ügyekben errefelé tessenek kedvesek lenni megkezdeni a tájékozódást! Meglepően sok gyártó hozza a típust!

A spanyol kisautógyártó termékeiről ez a harmadik postunk, szóval végképp nem fog elkopni a nevük a címkefelhőben. Az első róluk szóló bejegyzés itt található, ahol némileg birizgáltuk a történelmüket, de érdemben infót azon túl, hogy 1962-óta megvannak, egy időben khm... „rajta tartották a szemüket a Matchbox termékeken” nem nagyon tudtunk mondani. Ugyanakkor pont a hétköznapi autókból dolgoztak fel rengeteget, amikért én lelkesedem és jelenlegi kínálatukban is van ilyesmi. Sajnos anno nagyon nem olyan minőségű ötvözettel dolgoztak, mint a korabeli konkurencia, úgyhogy a tartósságuk hagy némi kívánnivalót maga után, mint azt a saját káromon megtanultam. Érdekes adat: A Metalcar az Ő csepp-Kadettjukra nyúlt rá anno.

Értelemszerűen jelen post tárgyáról sem tudunk igazából semmit. Időben valószínűleg az eredeti járművel kortárs. Remek, hogy nyithatóak az ajtajai, de az arányai nem jók, egyértelműen túl alacsonyan van a teteje.

Érdekes, Magyarországon ritka kisautó, de nem különösebben jó, sőt!

Hol a négy karika?

Tadáááá! #regenmindenjobbvolt

Egyértelműen túl alacsonyan van a tető! Mintha chop-top lenne.

Nem vagyok oda a csicsás kisautókért, de ez a dekor valamiért tetszik. Ja, megvan a négy karika is, jól van!

A Guisval érdekesen nyomja a vonóhorgot. Inkább vonólyuk.

A belteret csak elmesélni tudom, mintsem tisztességesen megmutatni: Bármelyik kortárs kisautó megirigyelhetné a Mattel kínálatából. Közepesen részletes és a kormány sem pizza. #regenmindenjobbvolt

Részletek az ajtók belső oldalán és az autó hátsó fertályán is. Ebből a szempontból simán felveszi a versenyt a nagy gyártókkal!

Fotó az aljáról, mert ilyet sem látunk minden nap!

Nincsenek megjegyzések: