2021/04/02

Matchbox 2018 MB-20 '94 Audi Avant RS2

Ennek a postnak tulajdonképpen úgy kéne kezdődnie, hogy „update”, merthogy a Mattelnél egy 2006-ban debütáló öntvényt vettek újra elő – és milyen jól tették! De mégsem úgy kezdődik, mert teljesen új nevet kapott. Ami konkrétan egy teljesen másik autó neve.

Gyorsan letudom a típusismertetőt és az eddigi változatokra a linkeket: Ha nem tévedek, ebből a stratégiai fontosságú postból eljuttok mindenhová, ami az előbb említett két dolog. Ami a blisterben van, az bizony tökéletesen ugyanazt az 580 lóerős Audit mintázza, amit eddig Audi RS6 Avant-nak hívtak. 2006 és 2010 közt regnált eredetileg. 2018-ban vették elő újra, amit a képeken láthattok ez a verzió. 2019-ben aztán ismét szerepelt, sötétkék színben, ötágú csillag felnikkel. Egyáltalán nem rossz az sem, de azokkal a felnikkel inkább sportosnak látom, mintsem elegánsnak ezekkel. Amúgy változtattak a kivitelén, kicsit a szegecselés változott, de ez a „csillogós oldalán” egyáltalán nem látszik.

UPDATE: Andris kolléga kommentje kapcsán ("Bónusz infó, hogy idén a Hot Wheels ki fogja hozni mainlineként az RS2-t.") felhorgadt bennem a gyanú, hogy eredetileg Matchboxnak szánták az RS2-őt, le is gyártották hozzá a kártyákat, csak valami közbejött. Mondjuk valami licencelési probléma. Ezért aztán a "jó az úgy" szabvány szerint született meg ez a dolog, egy remek RS6 Avant kisautó egy másik Audinak nevezve.

Szomorú aktualitás is fűződik ehhez a minden részletében remek kisautóhoz: Tervezője, Ryu Asada a napokban, 2021 március 23-án hunyt el, mindössze 42 évesen rákban. Asada san 2004-től 2012-ig dolgozott a Matchboxokon, hogy a Hot Wheels-ek tervezésére nyergeljen át.

Én cseppet sem bánom, hogy elővették ismét ezt az öntvényt 2018-ban. Ryu Asada egyik műve a nagyjából 150-ből, amit a Matchboxnak tervezett.

A részletek kiemelve festéssel, ahogy kell. A rendszámot ezúttal nem kell desifríroznunk: "Még mindig túl gyors".

Sok-sok apró részlet a helyén, festéssel kiemelve.

2 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Bónusz infó, hogy idén a Hot Wheels ki fogja hozni mainlineként az RS2-t.

Sam. Joe írta...

Borítékolom, hogy lehetetlen lesz elcsípni boltban, ember áron, majd a skalpolóktól vesszük ezt is, mert nagyon rendben van:

https://www.hotwheelshunters.com/hot-wheels-mattel-devoile-une-audi-rs2-avant-de-94/