2012/03/05

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Collectibles - Porsche Boxster

A Porsche, Boxster modelljét mintázó kisautó már elég régen szerepelt a blog hasábjain, ugyanis 2010 nyarán volt egy hetes turnus belőle. Azóta persze bővült a flotta színvariációkkal is és más gyártóktól származó példányokkal is - már Sikum is van. Utóbbiak közül a legújabbat mutatom most nektek, ami egyben a gyűjteményem legszebb Porsche Boxstere címet is magán viseli. Meglepő módon a gyártója a Hot Wheels. Persze nem tömegcuccról van szó, hanem egy 2000-ben kiadott Cool Collectibles szériáról, ami egy "felnőtt" gyűjtőknek szóló sorozat, elképesztő kidolgozottságú modellekkel. Olyannyira nézegetni való darabok ezek, hogy rá is csavarozták őket egy műanyag talapzatra, amire rápattintottak egy plexi tetőt, hogy pormentes maradjon a verda ha kiteszed a polcra. Persze nem én lennék, ha nem szabadítottam volna ki az eddig bontatlan csomagolásból és a műanyag doboz fogságából, hogy alaposan szemügyre vehessem és lefotózhassam nektek.

Igazából nem is kéne írnom semmit, csak annyit, hogy nézzétek meg a képeket és gyönyörködjetek. Bevallom, amikor először láttam róla képeket, két helyen is utána kellett néznem, hogy valóban 1/64-es méretarányú-e, mert nem akartam elhinni. Nincs olyan részlet, ami hiányozna róla, még a rendszámtábla helyének a szűkítésére is gondoltak - elvégre mégiscsak amcsi piacos a cucc. Az első fényszórók az indexig műanyagból vannak, a szélvédő ugyan "egybe műanyag", de van rajta ablaktörlő, napellenző, konzolon csüngő belső visszapillantó tükör és mindez ki is van festve, ahogy a szélvédő kerete is. Utóbbinál nyoma sincs árnyalatbeli eltérésnek, ugyanaz az apró metálszemcsékkel ellátott ezüst van rajta, mint a karosszérián is. Természetesen nyitott tetejű autónál különös figyelmet kell szentelni a beltérnek is, mert nagyon szem előtt van. Nos, ezzel itt semmi gond nincsen, a legaprólékosabb beltér, amit valaha láttam ebben a méretarányban. Jól kivehetőek a hangszóró rácsok, a gombok és tárolóhelyek a középkonzolon, ráadásul a pedálokról sem feledkeztek meg. A tökéletes Boxter fílinget ráadásul a kerekekkel is sikerült megőrizni, ugyanis azok pontosan lekövetik a gyári felni mintáját, amikre valódi - nem slick - gumikat húztak. A részletek pingálásába annyira belemerültek a szakik, hogy még az alvázat sem kímélték - amint a Limitedes Tomicákon sem -, az első futómű és a kipufogó ki lett pingálva. Egyszerűen csodás az összhang, nem hittem volna, hogy egy Hot Wheels verdáért ennyire fogok rajongani.

Persze van egy olyan mondás, hogy semmi sem tökéletes, így ha nagyon kötekedni akarok, akkor pár dolgot ki tudok emelni, mint szépséghiba. Az egyik, hogy a belső tükör feketével van kifestve, a kipufogóvéget említeném, aminek a közepét kicsit bemélyíthették és kifesthették volna feketére. Harmadiknak pedig a bukókeretet lágyíthatták volna azzal, hogy a hátsó felét befeketítik, no meg a felnik hátsó része is teli. Persze nem vagyok telhetetlen, mindezeket inkább csak az elfogulatlanságomat mutatandó soroltam fel ;-)

A legszebb Boxster modellem
A felnik lekövetik az eredeti mintáját, amik a krómozástól szépen csillognak a napfényben
Amcsi rendszám befogadására képes a hátsó lökös
Nem igen lehet rajta kifogásolni valót találni
A napellenzőkre és a műszerfal tetejére is jutott a festékből
Talán ennél nem is lehetne részletesebb a beltere
Az alja is kapott extra dekorációt
Hot Wheels Collectibles - Porsche Boxster
A doboz hátulján egy röpke kis típusismertető
A csomagolás alján találjuk a kötelező érvényű dolgokat
A kulisszák mögötti részen ...
... a cél szentesíti az eszközt eszme érvényesül
Polcra tehető, pormentesen záródó dobozkában lapul
Kapunk még egy megcímzett ...
... kérdőívet is
Garancia is jár a cucchoz

6 megjegyzés:

Rudi írta...

Nagyon szép. Nem nagyon bírom a Boxstert de beismerem ez egy szép darab. Jó lenne több ilyen Hot Wheels-t látni. :)

RÁJEN írta...

Elég jól sikerült. De ha jól látom, a 930-as sem rossz a listában. (Nekem a Karmann Ghia van meg.)

dancergee írta...

Azé' ez ott van a toppon.
Bevallom, bontatlanban kisebbnek tűnik mint 1/64.

pittlaren írta...

Ránézésre meg nem mondaná az ember, hogy forró a pite...izé a kerék. Remek darab. Szerintem a csomagolás is pofás, én tuti abban tárolnám....

porsche írta...

Rájen: Nem is beszélve a négydarabos szettről, amiben még egy 550-es és egy Gulf 917-es van. Nyami.
http://www.southtexasdiecast.com/hwguide/images/hwset/19486.jpg

Névtelen írta...

Nekem is van belőlük, futottak még 100% Hot Wheels és Hot Wheels Showcase néven is. Még jó pár évvel ezelőtt rendeltem be őket a neten, nálam Cadillac-ek, Chevy, Olds, Buick, meg pár fura szerzet kötött ki, köztuk egy igencsak átkozmetikázott Tucker. Mit mondjak, annyira szépek, hogy azóta sem bontottam ki őket, de ennek persze helyhiányos okai is vannak, addig meg jól elvannak a dobozkáikban. Egyébként tényleg szemet gyönyörködtetőek mind, de persze nem HW lenne, ha a kínálat jelentős részét itt sem mindenféle egyedileg tuningolt autócsodák tennék ki.