2010/10/14

Matchbox MB-69 Volkswagen Type 181

A Matchbox eme modelljének már mindegyik, 1-75-ös sorozatban előforduló darabja szerepelt már nálunk. A sort a 2008-as premier változat indította, amit a 2009-es első, majd a második verziója követte. Hogy ne szakadjon meg ez a sor, most megmutatom a 2010-es változatot belőle - vagyis annak egyik variánsát. Az idei példány már nem egy utcai kivitel, ugyanis szafarizni viszi utasait a dzsungelbe. A matt felületű fényezést egy ehhez illő, igen mutatós dekorációval látták el, amiből sajnos csak az oldalára jutott. Már megszokhattuk, ha gazdagon dekorált egy Matchbox oldala, akkor annak az eleje vagy a hátulja, esetleg mindkettő látja kárát. Jelen esetben az utóbbi a helyzet, a lámpák nem kaptak se elöl, sem hátul festést. Most azonban ezt nem rovom fel hiányosságnak, ugyanis az autó funkcióját nézve még hihető is, hogy azok nem töltenek be valódi funkciót, vagy egyszerűen csak át vannak mázolva, elvégre úgy is többnyire nappal szafariznak az emberek. A felnik sem a megszokott krómozottak, hanem festettek, ami szerintem jó ötlet volt a készítők részéről.

Az eleje nem kapott extra festést, ...... amiként a hátulja sem
Kellőképpen dekoratív
Matchbox MB-69 Volkswagen Type 181

7 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ha belefutok egy ilyenbe, tuti megveszem!

pittlaren írta...

tetszik ez a modell, örülök, hogy sikerült levadásznom. Andrew0807-nek köszönhetően már azt is tudható, hogy van variánsa is:
www.mbxforum.com/01-News/021-MB75Regular/jnp10var98a.jpg

porsche írta...

pittlaren: Igen, azért is tettem bele a linket, amit ezek szerint nem tekintettél meg. Ejnye-bejnye ;-)

pittlaren írta...

Mea Culpa :-)

Charlie Brown írta...

Bevallom, nehezen tudom értelmezni az oldalán lévő motívumot. Mi ez? Zöld zebraminta, barna csíkos ajtókkal? A régiek elrozsdásodtak és átszerelték egy másik jármű ajtóit? Elöl-hátul miért nincs zebracsík? Vagy ha nem zebracsík, akkor mi az ördög? Tegnap élőben is kezembe került, de elég hamar visszamászott a polcra.

Egyébként hogy a bánatba ne szafariznának az emberek éjszaka! Ragadozókat és éjszakai állatokat szerinted mikor láthatnak? :)

porsche írta...

A zöld az szerintem növény minta akar lenni (dzsungelesen), az ajtók meg azért más színűek, hogy jól kiemeljék őket a turistáknak, a kiegészítő felirat mellett. Az éjszakázást korrigáltam.

Sam. Joe írta...

Ebbe az éjszakai szafarizás dologba ne menjetek bele, mert hívok nektek egy vadászt, aki most jött vissza Afrikából kiselőadást tartani! Van itt kb. 120 giga fotó és HD videó a témáról nálam. Hát gyerekek... Nem akármi!