2010/10/18

Matchboxon kívüliek: Siku Porsche 911E Targa

A Siku modelljei számomra jó sokáig kerülendő darabok voltak, de már megtört a jég, és azóta ugyanúgy lecsapok rájuk, mint más kisautókat gyártó cég termékeire. A mostani és a közelmúlt Siku-i picivel nagyobbak, mint a Matchbox modelljei, a régebbiek viszont kisebbek. Nagyjából a Tomica termékeivel egyezik a mérete, ami jelen esetben jól is áll neki. Attól, hogy ilyen "picike", még aranyosabb, kedvesebb az embernek - nekem legalábbis biztosan. A mérete ellenére azonban igen szépen, részletesen van kidolgozva, a festése vékony, nem nyom el semmilyen apró részletet, az embléma és a feliratok is kivehetőek maradtak. Külön plusz pont, hogy az első fényszórókat és az ütköző babákat a fém - 1975-ben ez még természetes volt - alvázból alakították ki. Extra festést csak a Targa tető kapott, ami nagyon feldobja az összhatást. Az ajtajai "természetesen" nyílnak, amik mögött egy egyszerű, de a lényeges elemeket felvonultató, kétszínű beltér található. A kerekek talán picit nagyobb átmérőjűek mint szükséges lenne, de szerencsére vastagságuk az autóhoz illő. Ami a változatait illeti az alapszínhez nem nyúltak, viszont készült más felnivel, zöld árnyalatú üveggel és fekete műszerfallal is, valamint készült belőle szép rendőrségi változat is. Összességében a tökéletes jelzőt tudnám ráaggatni, bár ez persze igen szubjektív. Mióta megvan ez a szinte hibátlannak tekinthető darab - pár mikroszkopikus kopás az éleken, és laza a bal ajtó -, azóta egyre inkább hiányát érzem a Siku 914-es Porsche-nek, csak sajnos az ára elég magasan szokott mozogni az ez időből való Siku modelleknek, ez a 911-es is alkalmi vétel volt a mindössze három számjegyű árával - köszi pittlaren!

Nagyon szépen kivitelezett darab
Jól mutat ezekkel is, de az ötküllös felnivel az igazi
A targa tető velejárója a hatalmas hátsó ablak
Egyszerű a kétszínű beltér
Porsche 911E Targa

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ez valóban gyönyörű darab! És nekem ezzel a felnivel még egy kicsit jobban is tetszik, mint a régebbi ötküllőssel... Grat!

Charlie Brown írta...

Klassz. Nekem valamiért gyengéim ezek a régi, klasszik Siku kerekek, de az 5 külős Porsche felnikkel még autentikusabb.
Az viszont elég olcsó fogás, a tető rendes kivágása helyett csak feketére mázolni és rámondani hogy attól targa :/ De ez legyen egy modell legnagyobb baja.

porsche írta...

RÁJEN: Köszi.

Charlie Brown: Ha nem lenne feketére mázolva a tető, akkor is látható rajta, hogy ez targa modell. Elég csak a B oszlopra és a hátsó ablakra ránézni.

pittlaren írta...

Ugyan :-) A példa, hogy aukciós portálon is lehet olcsón jót/szépet venni, nem kell hajnalban piacozni :-) Grat, szép fogás!