2010/10/11

Matchbox 2010 Classic Rides 5-pack: Lotus Europa Special

Az oldal hűséges látogatói pontosan tudják, hogy ilyet nem mondok gyakran, amit most fogok: Most azonnal menjetek el a kedvenc játékboltotokba, vagy hipermarketetekbe és vegyétek meg ezt a Matchbox 5-ös csomagot, mert ilyen jó összeállítást nagyon régen nem dobott piacra a cég!

Persze ízlések és pofonok különböznek, de pokoli ritka, hogy egy 5-ös, 10-es csomagból minden autót kívánatosnak találjon az ember. Ez, az Egyesült Államokban májusban kiadott – és szemlátomást hozzánk mostanában megérkezett – pack pont ilyen üdítő kivétel, legalábbis számomra. Az igazán érdekes, hogy legalább két modell van benne, ami részletesebb festést kapott, mint a spéci kiadások drágább darabjai.

A 2009-es Lotus Europa Specialt tavaly már kiveséztem oda, vissza, tétre és befutóra is, tehát most igazán kihagyhatom ezt. A királykék, apró részletekben gazdag premiermodellhez képest az, ami ebben az ötös pakkban lakik egy pluszt tud: British Racing Green (közeli) árnyalatot. Hogy ez mitől olyan nagy szám? Emberek! Ez egy Lotus, értem? Ebben a színben egy autószexuálisnak még akkor is kötelező birtokolni, ha hozzám hasonlóan amúgy a Lotus Europa Special nem feltétlenül a szíve csücske és inkább emlékezteti egy jól sikerült péksütemény szállítóra, mint sportkocsira. Mondtam már, hogy meg kell venni ezt az ötös csomagot?

Matchbox 2010 Classic Rides 5-pack: Lotus Europa Special. Világítótestek elől kifestve és apró Lotus emblémája is van.
A világítás alaposan kivilágosította az árnyalatot, de ez a valóságban meglehetősen British Racing Green közeli.
Lotus felirat, rendszám, világítótestek... Gyakran a spéci szériákon sincs ennyi apró részlet. Az az izé ott középen az festékhiány és így apró hiba.
Ez az az ötös csomag, ami szerintem autószexuálisoknak kötelező! Tessenek elmenni és beszerezni, régen volt ennyire jó Matchbox válogatáscsomag a kínálatban.

5 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ezt speciel én is megvettem, bár mind megvolt már belőle. Nesze neked válság... Lényegében a Karmann és a Camaro miatt döntöttem úgy, hogy így is kell. A rózsaszín Caddy mondjuk annyira nem jön be.

Charlie Brown írta...

Hoppá, remek válogatás. A fölső kettő ráadásul nekem még egyáltalán nincs is (illetve a Mustang csak HW-ben).
A rémületes rózsaszín keddit rituálisan fölrobbantom a kertben, de a többi bőven kárpótol.
Csak a Lotuson van a mezei szériát meghaladó tamponozás, vagy esetleg a többin is akad?

porsche írta...

RÁJEN: Nekem is pont az a kettő kéne belőle.

Sam. Joe írta...

Hehe, a rózsaszín Caddy jó kis megosztó autó, de ez pont ettől jó.

CB: Igen, azt hiszem van még pár. Igazából a kék, premier Europán is megvannak ezek a részletek, de ahogy elnéztem a többi recolort, csak azon.

pittlaren írta...

Pályáztam egy ideje erre a pakkra mire meglett....Tényleg kirívó, hogy nincs benne "kompromisszumos" járgány. Legalábbis nekem. Mint Eastwood rajongónak, a rózsaszín Caddy pedig egyenesen kötelező volt:-)