2023/11/13

Matchbox 2023 Coffee Cruisers IV – 1947 Chevrolet AD 3100

Nincs példa nélkül, hogy a Matchboxnál kevésbé pedigrés gyártók – jó, jó, márkanév, nem gyártó, én is tudom, de értitek, na – előbb mintázzanak meg valamit mint a Mattel, de nem jellemző. Ez pont egy ilyen eset.

A háború után
A helyzet az, hogy a második világháború előtti és közvetlen utáni Chevrolet pickupokkal egészen jól állunk kisautó fronton. A jelen post tárgya előtti szériáról a Majorette révén írtunk – típustörténetileg érdekes lehet, úgyhogy érdemes kattintani – a közvetlen a háború után megjelent Advance Design (AD) sorozatról meg egy Welly értelmezés kapcsán itt. Ez utóbbi nem csak szerintem sikerült jól, úgyhogy porsche kolléga is kezelésbe vett egyet és Andrew0807 is!

Tehát a típustörténet és ismertető letudva, de leltem a neten egy 1947-es katalógust, amit most elétek tudok tárni. Fotózva van és nem szkennelve, arra se mernék megesküdni hogy nem hiányos, a lapok sorrendjét is csak tippeltem, de legalább van.





Különleges
A Matchbox kínálatában 2018-ban debütál az öntvény. A premiermodell az egyetlen amin krómszínű az, aminek krómozva kéne lennie. Azóta 2022-őt leszámítva minden évben volt AD 3100, de csak 2019-ben és 2020-ban szerepelt az 1-100 szériában. Az összes többi változata – a premiermodell is – mind-mind speciális kiadás, ötös csomag, vagy egyenesen klubmodell.

Alapvetően tetszik az öntvény. Végre nem szállít oszlopot, bár a kormánykerék pizza, amit már lassan megemlíteni sem érdemes, annyira magától értetődő lett az igénytelen megoldás, illetve a platójára is lehet pakolni. Amit viszont nem tudok megbocsátani és ebben egyértelműen a Welly jobb, az a krómozás elhanyagolása.


Ez az a trend, amit nem fogok megbocsátani a kortárs Matchboxoknak: A króm hiánya.

Az elején elfért volna még egy kis festés, de...

...a felnik, az amúgy csak erre az ötös csomagra jellemző exkluzív festés nekem kiadja a "hétvégi játszósautót", ami a csomag tematikája.

Lehet pakolni a platóra,...

...és nem szállít oszlopot sem. Hátra is férne még festék.

A 2023-as Coffee Cruisers IV ötös csomag (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: