2023/11/17

Filléres fali „vitrin” házilag, pizza távtartóból

A kisautó gyűjtemények látványos bemutatásának problémája egyidős a hobbival. Már az ősember is azért firkálta tele a barlang falát, mert még nem tudta elhelyezni a falon a mamutot!

Foglalkoztat a téma, vadászom a jó ötleteket és az ügyes megoldásokat. Így születtek bejegyzések az Ikea Detolf vitrin bővítésről és Hot Wheels Multibrick Car Case-ről a Lidl vitrinek tetején.

Tegnap láttam egy rövid videót (Reels) a Facebookon. Nem tudom megmutatni, mert a FB csak a sima videókról jegyzi meg az előzményeket - vagy ha a rövidekről is, akkor én nem találom, hogy hol.

A lényeg, hogy valaki azokból a pici, műanyag bindzsulákból csinált fali tartót a kisautóknak, amit a pizzára raknak, hogy ne nyomódjon bele a doboz fedele. Pizza távtartó a magyar neve, angolul „pizza saver, pizza stool, pizza table”.


Pizza távtartók (Kép: Neeyog Packaging)

Akkurátusan, egymástól egyenlő távolságban felfúrt a falra hat sorban nyolcat úgy, hogy az alsó két láb lefelé volt, a felső – nyilván – felfelé. Majd telerakta kisautókkal. A fehér falon, a fehér bindzsula nem volt feltűnő, pár lépésről lebegni tűntek a járgányok. Szenzációsan jól néz ki!

Persze hátránya, hogy nem védi a portól meg tapizástól a gyűjteményt, az is korlátozott, hogy mit lehet beletenni, kézügyesség is kell az installációhoz, cserébe tényleg fillérekből megvan az egész. Annyi a trükkje, hogy olyan távtartó kell, aminek a lábai egyenesek a belső oldalon is, mint az illusztráción is. (Egy csomón azért hogy merevebb legyen, a láb nem egyenes, hanem az „asztallap” felől keskenyedik kifelé.)

Találtam egy hasonló videót a YouTube-on. Közel nem olyan látványos mint amit a Facebookon láttam, mert a tölgy(?) színű és mintájú háttértől elüt a fehér műanyag. Tehát ez szerintem sem néz ki jól. Plusz helyenként levágja a felfelé lévő lábat – fogjátok látni, hogy miért nem biztos, hogy jó ötlet.

Az ötlet fejleszthető, például egy fehér bútorlapra felfúrni a pizza távtartókat és azt akasztani fel a falra biztos nagyon jól mutatna. Azt sem tartom kizártnak, hogy a távtartókat le lehet festeni a háttér színére.

Én legendásan kétbalkezes vagyok a barkácsoláshoz, de Játékdokinak az ilyesmi ujjgyakorlat és biztos vagyok abban, hogy neki kapásból lenne pár „macgyveres” ötlete hogy hogyan dobja fel az egész hóbelevancot.

 
 
FRISSÍTÉS: Andrew0807 meglelte a videót, amit én nem! Nézzétek csak mennyivel jobban mutat a homogén - na jó, szürke, nem fehér - háttér előtt?!

Nincsenek megjegyzések: