2023/11/24

Matchbox 2023 MBX City Drivers II 5-pack - GMC Wrecker - 70th Anniversary Special Edition

A Matchbox idei hetvenedik születésnapjáról természetesen nem csak mi, hanem a Mattel sem felejtett el megemlékezni.

70th
Ezt már bizonyára az év eleje óta Ti is tudjátok, hiszem minden idén megjelent Matchbox csomagolására rákerült a 70-es logó. Persze nem érte be ennyivel a gyártó és minden futó sorozatában felbukkannak a speciális festésű járművek, amik mind magukon viselik az erre az alkalomra kitalált, többnyire ezüst-narancs dekorációt. Tényleg minden érintett, az 1-100, a Moving Parts, a Working Rigs, a Skybusters, a Convoy, a Collectors és az 5-pack sem maradt ki a sorból, de készült még azért más is. A teljes felhozatalról láthattok egy képet a post végén. Ezekről bővebben majd az adott modellek kapcsán értekezünk, most egyelőre maradjunk az ötös csomagnál!

Emergency-ből MBX City Drivers II
Az 1993-ban megjelent Emergency névre keresztelt ötös csomagból már mutattam nektek a GMC Wreckert. Gyanítom senkinek sem kell ezt a kisautót bemutatnom, nagyon sok verzióját láthatjátok nálunk - gyűjtőhelyük a Bubba-Gump ráklista -, fogyasszátok őket egészséggel!
 
Rendszeres olvasóinknak bizonyára az sem újdonság, hogy a Matchbox az idei évre elkészítette ennek a pakknak az újragondolt változatát, ezúttal MBX City Drivers II néven, hiszen Joe az LTD kapcsán már megemlítette ezt a tényt. Azóta szerencsére sikerült hozzájutnunk ilyen pakkokhoz, így elhárult az akadály, hogy megmutassuk egyesével a tartalmát. Nem tudom, hogy miért pont erre esett a választás -  talán a fehér alapszínt könnyű volt szürkére cserélni és van benne eleve narancs csík -, de én csak örülni tudok, mert újabb szép GMC vontató kerülhetett így a gyűjteményembe.
 
Persze ahogy az utóbbi években, ez is már a butított változat, így a króm alváztól és a mozgó alkatrészt tartalmazó gémtől is búcsút kell vennünk. Jelen esetben ezek viszont nem fájnak, ugyanis a fekete alkatrészek nagyon jól harmonizálnak a kocsi alapszínével. Az újragondolt dekoráció remekül egészíti ki ezt a színpárosítást és hab a tortán, hogy újra narancssárga lett az ablak és az azzal egy alkatrészt képező villogók is. Hiába no, ennek a Matchboxnak ez áll jól! A kerékválasztásnál sem sikerült hibázni, ezek a kerekek is nagyon jól mutatnak alatta és arra azért került egy kis krómozás is. Kihagyhatatlan ziccer volt, hogy a régivel együtt fotózzam le, így láthatjátok, hogy miben is változtak a dolgok 30 év után. A csomagolásról érdemes talán annyit megemlíteni, hogy annak alapszíne nem narancssárga, hanem fehér, ami a 70th Anniversary Special Edition kiadás révén nem egyedi eset.

Nekem nagyon tetszik ez a színösszeállítás, nem tudok belekötni

"Természetesen (?)" krómmentes, mint az újabbak úgy általában, de ezzel a szürke színnel jól mutat feketében is az eleje. A szélvédő legalább narancssárga, ezért nagy piros pont jár.

Hátul nincsen semmi látnivaló, illetve azt a nagy rést nehéz nem észrevenni

Teljesen újra lett gondolva a dekoráció, ami nem baj, bár egy címer azért itt is kerülhetett volna a motorháztetőre. Az egység száma is változott, alá került a 70-es logó és ezúttal sikerül a POLICE-t is jól leírni.

Hibái és hiányosságai ellenére, nekem az újragondolt verzió jobban tetszik

Matchbox 2023 MBX City Drivers II 5-pack - 70th Anniversary Special Edition

A Matchbox ezekkel a modellekkel ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját

Nincsenek megjegyzések: