2013/01/07

Átalakítás: Welly - 1953 Chevrolet 3100 pickup II

Miután az elmúlt időkben kissé könnyebb lett beszerezni a Welly-ket, én is beadtam a derekam egy öreg C3100-ra. Porschéhoz hasonlóan én sem bírtam szó nélkül hagyni.

Rozsda minden mennyiségben.
A kollégával ellentétben én nem a drag világát céloztam meg, hanem a falusi ember igáslovát. Ezért is választottam a patina zöld színt, ami emlékeztet az akkori színpalettára. Erre jött rá a temérdek rozsda. Egyedüli modernizálást a kerekek jelentették. Ezek még egy régebbi átalakításból megmaradt Hot Wheels kerekek egy kis extra festéssel. Szeretem ezeket a kerekeket, mert az extra színek nagyon sokat tudnak dobni rajtuk. Elöl ugyan megültettem, de hátul eredeti állásban hagytam, mert túlságosan szét kellett volna bontani az egész platót.

A krómozott részek közül a hűtőrácson alakítottam a legtöbbet. Ugyanis igyekeztem teljesen eltüntetni. A többi csak módjával kapott koptatást. A platót én is letakartam, mert így nem látszik, hogy milyen ótvarul marta fel a kromofág a festéket. Én azonban más technikát alkalmaztam. Egy papír zsebkendőt szétszedtem rétegekre, ráhelyeztem és felitattam pillanat ragasztóval. A végén egy ponyva szerű felületet kapunk. Ezt még egy tapasztaltabb kollégától hallottam régen. Végül újra kifestettem a lámpákat, kilincseket.
Íme a végeredmény:

Morcos, öreg vidéki
Azért új kerekre futja
A ponyváról nem ennyire színpadias a kép
Ágaskodik, de csak egy kicsit

Nincsenek megjegyzések: