2023/11/08

Matchbox Collectors ’80 Porsche 911 Turbo - Mattel Creations

Az utóbbi években látszik, hogy a Mattel elkezdett komolyan foglalkozni a Matchbox márkájával is. Végre előbújt a Hot Wheels árnyékából! Én úgy látom, hogy most már egyenrangúan vannak kezelve. A normál sorozat kínálata is egyre színesebb, de újra vannak különféle kisebb-nagyobb sorozatok, a teljesség igénye nélkül ilyen például a Moving Parts, újra van Superfast, Premium Collectors, Stars of valamik, de nem hagynám ki a folyamatosan frissülő Working Rigs, Skybusters és a jobbnál jobb játékszetteket sem. Szóval el lettünk kényeztetve, csak győzzünk lépést tartani a kínálattal.

Idén végre azt is kiérdemelte a Matchbox, hogy bekerült a Mattel Creations - direkt a gyűjtőknek szánt részleg - látómezejébe. Az általuk készített, "felturbózott" játékokat kizárólag a honlapjukon lehet megvenni egy bizonyos időpontban, amihez többnyire egy visszaszámláló is tartozik. Résen kell lenni, mert ezek pillanatok alatt elfogynak, hogy aztán csúnya felárral elárasszák a különféle aukciós odalakat. Matchbox Collectors címszó alatt találjuk meg a kínálatot, ahonnan a már kifutott modelleket is szemügyre lehet venni.

Harmadikként a felújított 1980-as Porsche 911 Turbo-ra esett a választásuk, melyről a barna, Moving Patrs-os kiadása révén írtam már. Amilyen visszafogott a barna, annyira nem az ez a példány! Visszaröpítették a nyolcvanas évekbe, a harsány színek és a neon korszakába, nekem egyből a Miami Vice TV sorozat ugrott be róla. Ahogyan az a sorozat is, ez is egy igazi korlenyomat lett a maga rózsaszín alap színével és világoskék kerekeivel. A talapzat csak rátesz erre egy lapáttal, jól imitálja a neonvilágítást és visszaköszön itt is az autón megjelenő négyzetrácsos dekoráció. Összességében talán nem ez a legszebb példány belőle, de egy igazi színfolt a többi mellett, ezért sem tudtam kihagyni a beszerzését.

A dekorációra nem a visszafogottság a jellemző

Mint ha egy neonszett lenne az autó alján

A kerekek ebben színben nagyon műanyagnak látszanak, mondjuk azok is

Természetesen minden részlet kifestve, vagy hogyan is mondjuk ezt manapság, nyomtatva?

Hátulra kapott rendszámot is

Ilyen vitrines csomagolásban tehetjük ki a polcra

Némi infó a kisautóról, jófejség, hogy az MB-03-ról sem feledkeztek meg

Kapott egy nem túl hivalkodó kartondobozt is

Egyértelműsíti, hogy gyűjtőknek való dolgot rejt, nem játékszert

Nincsenek megjegyzések: