2023/08/30

Matchbox Collectors 2022 MB-09 1964 Chevy C10 Longbed

A Mattel mind a Matchbox, mind a Hot Wheels márkanév alatt ontja mostanában a speciális, gyűjtői kiadásokat. A skála széles, az ocsmány lehúzástól – most tényleg srácok, sima 1-xxx modellek más nyomatú kártyás blisterpackban? – a kitűnőig tart. Ennek a postnak a tárgya az utóbbiak közül került ki.

Tesók
Borítok minden szokásunkat! Márciusban írtunk a 2021-ben kiadott, 1963-as, Chevy C10 Stepside-ról. Jelen postunk tárgya az egy évvel későbbi kiadású, 1964-es, hosszúplatós C10-es. Ez ugyanaz a széria, az eltérés annyira minimális – a hűtőrács más, de mintha csak fejjel lefelé fordították volna az 1963-asét – hogy keresni kell. Szóval érdemes visszakattintani arra a postra! Ugyanakkor megvan az 1964-es katalógus is, tessenek parancsolni!












 

Ami jó...
A mostanában megjelent speciális kiadások közül a fentebb már linkelt Stepside-ot és ezt a C10-est tartom az egyik legjobbnak. Az előbbi a gyári állapota miatt, az utóbbi ennek pont az ellenkezőjét megjelenítő megjelenése miatt tetszik nagyon. A rozsdafoltok nagyon jók és még a lökhárítókról, illetve a hűtőrácsról és környékéről hiányzó krómot is meg tudom neki bocsátani! Hiszen a megfakult, lekopott krómot nem is tudom mivel lehetne hitelesen megjeleníteni. Ez a fehér – pontosabban színezetlen – műanyag afféle köztes megoldás, de én teljességgel elfogadom. Érdekesség ugyanakkor, hogy ott nem csaltak, ahol lehetett volna, a motortér eltérő a kettőnél.

Ütve, kopva, rozsdásodva!

A motorháztető kitámasztásra használt figura nem tartozék!

Megbocsátom a krómozás hiányát, elképzelésem sincs, hogy hogyan lehetne a kopott, kifakult, lepattogzott krómot másként megjeleníteni.

"Matchbox Kis Alkatrész kiszállítás". Az "El Segundo, California" részét nem hiszem, hogy magyarázni kell, de biztonság kedvéért: Mattel főhadiszállás terül el ott.  A Hedman Hedders meg egy létező cég a szintén kaliforniai Whittier-ben.

A hátulja is rozsdál.

A plató is, meg a teteje is.

A lustaság csimborasszója, hogy a rozsdafoltok a két oldalán szimmetrikusak! Viszont a Hedman Hedders logó csak a vezető oldalán van...

Dobozpornó. Szeretem ezeket a grafikákat.

Mindig eszembe jut, hogy micsoda posztereket lehetne ezekből gyártani.

Mondjuk azt változatlanul nem értem, hogy miért "Collectors" (gyűjtők) és nem "Collector's" (gyűjtőké, gyüjtői) a széria neve.

NRFB

Nincsenek megjegyzések: