2023/08/16

Matchbox CY-206 Convoy Action Pack British Telecom - Vauxhall Astra GTE Opel Kadett GSi

Az, hogy változatos legyen a tartalom a blogon kihívás, mert a jelenleg aktív szerzői duónk érdeklődési köre olyan amilyen. Ebből a szempontból a tematikus szettek lehetnek jók és rosszak is, annak függvényében, hogy egyfajta járművek csoportját – pl. kombik, 4x4 – vagy egy tematikát dolgoznak fel. Az 1988-as szett az utóbbiak közé tartozik.

A téma jó, a doboz nem
A helyzet az, hogy az én CY-206-os szettem rossz dobozban lakik. Valahol, valamikor az élete során valaki rossz dobozba pakolta be a tartalmat. Az 1984-es CY-201 egy tűzoltójárműveket tartalmazó szett lenne. Amikor anno sok-sok éve megvettem, nem vettem észre, de őszintén: Melyikünk szúrta volna ezt ki az egyendobozon?

Az 1988-as szett abból a szempontból különleges, hogy minden lakója csak erre a pakkra jellemző, az 1-75, vagy a Convoy sorozatban szólóban, ezzel a festéssel nem fordulnak elő.

A téma ami köré rendeződnek egy brit telekommunikációval foglalkozó cég, melynek elődjét 177 évvel ezelőtt alapították, 1846-ban, „Electric Telegraph Company” néven. Abban az időszakban amikor ez a szett a játékboltok polcán volt, a BT a Királyi Postáról leválasztott, már nem monopolhelyzetben lévő telekommunikációs szolgáltató volt, egy ideje a tőzsdén is jelen.

3-as pakk, exkluzív tartalommal.

Nem jó dobozban lakik, a CY-201 egy tűzoltó-szett, pár évvel korábbról.

Vauxhall
A Matchbox „csepp-Kadett” – bocs nekünk így égett be, pedig ez a szett biztossá teszi, hogy Vauxhall Astra GTE-vel van dolgunk – értelmezéseinek feldolgozásával elég jól állunk. Az első postot a civil változatról – némi típustörténettel – itt olvashatjátok. Aztán jöttek a brit- és német rendőrségi változatok, amelyekről nagyon helyesen nem spórolták le a megkülönböztető jelzést. Az előbbiből itt látható egy szebb festésű példány.

 
1988-as tévéreklám

Mint fentebb említettem, ez a verseny festés csak és kizárólag erre a szettre jellemző. Mint sikerült kinyomoznom, valódi versenygépet mintáz! A Pentti Airikkala - Ronan McNamee páros, az 1986-os Lombard RAC Rally-n a tizenhatodik helyen ért célba az összetettben, az A7-es csoportban pedig ötödikként egy Vauxhall Astra Mk2 GTE-vel, aminek úgy tűnik a festését mintázza ez az apróság. Az urakat és járművüket itt tudjátok szemügyre venni.

Sok-sok részlet, mind-mind fémből - ami helyenként felfal a vastag festés.

Gyanús volt nekem, hogy ennyire részletes versenyfestés nem lehet fantázia szülte, hanem valós versenyautót mintáz.

És tényleg! Amikor még a nyitható ajtó nem különlegesség volt, hanem magától értetődő. #regenmindenjobbvolt

A popója sem maradt ki a festésből, még ha csak egy csík erejéig, de akkor is... vagy se... vagy mi.

Igen, a hátsó szárny is fém! #regenmindenjobbvolt

A kormánya sem csak egy pizza. #regenminden... ehh... Tudjátok.

Jó sok típus!

Nincsenek megjegyzések: