2023/08/27

Majorette Volvo FMX Tipper

A Volvo könnyű terepre szánt teherautó sorozatát a Majorette egészen kiváló minőségben dolgozta fel. A még bőven a „kitűnő játékszer” kategóriába sorolható betonkeverővel kezdtem a sort ebben a postban – mely a Volvo FMX szériát is körüljárja. A folytatás a dömperről szól, mellyel kapcsolatban némileg fel vagyok háborodva!

Árukapcsolás
A Majorette FMX-ek közül a dömper is remek! Mintha évtizedeket mentünk volna vissza az időben, a „#regenmindenjobbvolt” jegyében. A dömperplató – vagy mi a csudája is van egy ilyennek – emelhető, ha felnyitjuk úgy marad. A rajta lévő csapóajtó – hívják hivatalosan bárminek is – nyílik és úgy is marad ha kell. Masszív, részletes, nagyon meggyőzően hozza az eredetit. A játékszer kategóriában a csúcs, ha még több részlete lenne kifestve, akkor már a felnőtteknek szánt, dekorációs modell szintet is simán megugraná.

Már a betonkeverőnél is ejtettem szót arról, hogy nem véletlenül van vonóhorog az alvázon – melyen a három teherautó osztozik –, ezt használja is a Majorette. A dömperhez kitűnő, kéttengelyes, Volvó feliratos, dömperplatós pótkocsit készítettek. Viszont ez – mikor e sorokat írom – csak és kizárólag egy cirka 20 000 forintos készlet részeként elérhető, mely árukapcsolás okán fel vagyok háborodva és mely eljárás előhozza belőlem a játékgyűjtő Karent! Ejnye Majorette, ejnye!

Nagyon ügyesen rejti, hogy oszlopot szállít!

Nagyon kevés helyre lehetne még plusz festéket elhelyezni, hogy a játékszer kategóriából szintet lépjen!

Nem csak masszívnak látszik, az is.

Felnyitható és úgy is tud maradni!

Hoppá! Nyitható, csukható és úgy is marad a csapóajtó - már ha úgy hívják - a plató végén!

Vonóhorog, ami nem marad kihasználatlan, ha...

NRFB

...egy ilyen, amúgy kitűnő, de cirka 20 000 forintba kerülő szettben beszerezzük! Másként nem kapható!

Nagyon klassz ez, gyerekként imádtam volna, de gyűjtőként, csak a pótkocsiért nem vásárolnám meg.

A járműpark a készletből. Az első sort kérem - nyilván a furgont is!
(Utolsó három kép: Majorette termékfotó)

Nincsenek megjegyzések: