2023/08/18

Matchbox CY-206 Convoy Action Pack British Telecom – Ford Transit

Drága feleim a vanitiszban! Ránk, függőkre is gondoltak anno ennek a csomagnak a létrehozásakor, hiszen kitűnő, csak erre a pakkra jellemző festésű Ford Transit is került belé. A típus – pontosabban az öntvény – nem újdonság e lapokon. Ennél a postnál érdemes kezdeni a visszaolvasást, az öntvénnyel kapcsolatos érdekes infókért. A csomaggal foglalkozó összes post, pedig a címkefelhőben megtalálható megfelelő tag lekattintása foganatosítása által eszközölhető jól utu reá!

Ennek a Transitnak a festésében azt szeretem, hogy kicsit hunyorintva bele lehet látni a rallycsapat kiszolgáló járművét, de a hétköznapi melósautót is, a BT mondjuk kábelkihúzó brigád szolgálati járművét.

Korábban már tisztáztuk, hogy idővel a Matchbox valamiért eltüntetett egy csomó egyértelmű típusjelzést az öntvényről, de ez még pont a Transit logókban leggazdagabb verzió. Az viszont nagyon-nagyon vicces, hogy a British Telecom járművéhez na, milyen beltere van? Igen! A balkormányos!

Balkormányos! Még Transit logóval az első rendszám helyén.

A legendás 8-dot kerék, ami mindennek jól áll!

Belelátható a rally szervizmobil, de a BT flottajármű is.

A hátulja sem maradt ki az emblémázásból - nagyon helyesen! Itt is megvan még az összes márka- és típusjelzés, szemben a későbbi változatokkal.

A Matchbox amúgy nagyon ügyesen megoldotta, mindkét oldalra rakott tolóajtót, ami létező konfiguráció, csak éppen feláras. Jellemzően csak azon az oldalon van, ami a járda felé esik. Így mindegy, hogy bal-, vagy jobbkormányos beltere van.

NRFB

Nincsenek megjegyzések: