2023/04/02

Matchbox Convoy CY-34 Peterbilt Emergency Center

A Convoy sorozatban szereplő szerelvények közt akad pár, mely nem csak a festése miatt számít kevésbé gyakorinak, hanem maga a félpótkocsi az, ami ritkán fordul elő a szériában. Ennek két dobogós sztárja a teljesen egyedi autószállító és a létrás tűzoltószer – melynek még a vontatója is egyedi. A többiek halmazának közös metszete, hogy kivétel nélkül a lowboy-ra épülnek. Ezek közül a legritkább és szerintem a legmenőbb a lószállító, dupla ajtóval, a helikopterszállító kifejezetten erre a forgószárnyasra szabott verziója – a másik még nem szerepelt e lapokon, amin én csodálkozom a legjobban. De derivátum a hajó-, a rakéta- és a repülőgép szállító is.

Ennek a bejegyzésnek a tárgya egy újabb lowboy derivátum derivátuma. „Kezdetben volt” a NASA nyomkövető központ, amiből katonai mobil radarállomás és tévés közvetítőkocsi – hopp, mindkettő megérdemelne egy bejegyzést jobb képekkel – verzió is képződött.

A vészhelyzeti központ ebből képződött, a mozgatható akszesszoár cseréjével. Ha már az antenna helyére bepasszították a cseresznyeszedőt, akkor kézenfekvő lett volna az Airport Foam Pumper habágyúja is, de ilyen verzió nem született. Tehát a fentebb linkelt létrás után ez az egyetlen tűzoltószer a Convoy sorban. Érdekessége, hogy nincs belőle több verzió, csak és kizárólag ezzel a festéssel létezik, illetve kizárólag Tájföldön gyártották. Kimondottan késői Convoy, minden adatbázis egyöntetűen 1992-re datálja.

A téli napsütésben ragyog a króm. A vontató a hagyományos, hálófülkés Peterbilt, nem kapott megkülönböztető jelzést. Bezzeg a vontatmány!

Vészhelyzeti központ. Ez az egyetlen verziója.

Cseresznyeszedésre készen! (Igen, kicsit poros, de már letöröltem.)

A két oldala nem szimmetrikus.

TIR: Itt bukik le, hogy alul egy lowboy rejtőzik.

Nincsenek megjegyzések: