2010/09/11

Matchbox CY-15 Convoy Peterbilt TV News Truck

Eszement régen nem volt itt Convoy, pedig voltak idők, amikor kimondottan haszonjármű blognak számítottunk. A CY-15 az egyik ritkább fajta szerelvénynek számít és olyan rettenetesen sok fajta nincs is belőle. Ráadásul a hat különböző festésű változatból – ennél több, minimális eltérésű verzió van, de alapvetően hat fajta – már szerepelt itt kettő. Mind a „legtöbbet foglalkoztatott Convoy vontató” címet kiérdemelt Peterbilt traktorra, mind a vontatmányra vonatkozó részletek ügyében ajánlom ezt a postot, amiből a katonai változatra is mutat link.

Csendben megjegyezném, hogy nekem azért az nagyon tetszik, hogy még a nyolcvanas években is volt a cégnél a tervezőknek annyi fantáziája, hogy a tetején radarantennát hordó cuccba egy tévés közvetítőkocsit is belelássanak. Gyerekként mi is így működtünk, nem?

Mondanom sem kell, hogy az amerikai kiadású blister marad NRFB. Csak insider infó, hogy ez a példány eredetileg Ikarus 256 kolléga tulajdonában volt.

Matchbox CY-15 Convoy Peterbilt TV News Truck NRFB. Amerikai blisterben, 1990-ből.
Az első katalógus, amiben ezzel a festéssel felbukkan, az 1989-es.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyerekként a NASA-s volt meg, egyetlen hátránya az volt, hogy a vontatmány elülső tengelye nem nagyon akarta elérni a talajt. Amúgy elméletileg van olyan változat is, ahol a radar helyére kosarasgémet biggyesztettek!