2023/04/28

Matchbox Autobahn Express IV 5-pack - '62 Volkswagen Beetle

Azt hiszem még nem mondtuk ki a blogon sehol, de idén hetven éves a Matchbox márka. Meg kell dicsérnem a Mattelt, mert a kerek évforduló ünneplése nem csak egy logó kreálásában merült ki, amit iniciáléként láthattok. Remek új modellek, igényes motívumok és igényesen összeválogatott pakkok jöttek és jönnek ki idén. Ez is ilyen, mutatjuk is hogy miért!

A Volkswagen Bogárra nem pocsékolnék típusismertető karaktereket, a világ legismertebb autótípusa, bár van egy zseniális tévéreklám, amit végre el tudok sütni!


A '62 Volkswagen Beetle öntvény végképp nem újdonság, 1999-ben debütál, nálunk is szerepelt már EGYSZER, KÉTSZER, HÁROMSZOR és 30-nál (!) több változata van. Azt, hogy egy „Autobahn” nevű ötös csomagban elsütik, teljesen indokolt. Rendőrségi gúnyába bújtatva is teljesen autentikus, az NSZK rendőrsége használt ilyeneket, nagyjából a típus teljes története során, számtalan kép van róla a neten.

Ami ezzel a konkrét kiadással kapcsolatban - hiába csak erre a pakkra jellemző exkluzív a festés - nagyon sérelmezem a megkülönböztető jelzés hiányát, mi hagyományosan támogatjuk a fényhíd-ipart – mint az közismert. Viszont ennek bizony vászonból készült napfényteteje van! Ami még ha nincs is kiemelve mint a fentebb linkelt verzióknál sincs – van olyan amin bizony kivan, világosbarnával és nagyon jól mutat – akkor is eléggé egyértelmű. Szóval pici hiányérzetem van, de egyáltalán nem rossz és nincs olyan „semmiképp sem kell” hiányérzetem, mint az uniformisos Golf GTI-nél, amim annyira nincs és nem is lesz, hogy a szomszédba kell mennetek megnézni.

A pack többi darabjával - szintén exkluzív színekben, csak ebben a csomagban hozzáférhetőek - is foglalkozunk hamarosan, illetve minősége kapcsán külön tag-et kap a címkefelhőben.

A megkülönböztető jelzés, az nagyon kéne rá!

A Bundespolizei tényleg üldözte ilyenekkel a bűnt!

Ennek pont szövet napfényteteje van, szóval lehet hogy jobb hogy nincs is kék lámpása.

Innen nagyon hiányzik még némi festék. A vonóhorog vicces.

Mondom én! (Kép: Wikipédia)

A Derrick sorozatban egész csordányi gyűlt belőle össze! (Kép: IMCDB.org)

A pakk.

Nincsenek megjegyzések: