2023/03/19

Matchbox Moving Parts 2022 - Seagrave Fire Truck

Ha már egyszer beszereztem az El Segundo festésű Crown Victoria rendőrautót, akkor már úgy gondoltam illene mellé egy tűzoltó és egy mentőautó is.

A tűzoltóautó számomra úgy az igazi, ha van rajta működő létra vagy emelőkosár, így nem bántam, hogy kapásból az első Moving Parts-os tűzoltóautó megkapta a Mattel főhadiszállásának helyt adó város tűzoltóságának festését. Az autó maga "természetesen" egy Seagrave, abból is egy Meanstick létrás szerkocsi. Mivel az ilyen járművek eléggé személyre szabottan készülnék, így meg sem próbáltam pont olyat keresni, mint amilyen a Matchbox, de ha az iménti pdf-et megnyitjátok, az abban levő sárga egészen hasonlít rá.

Első ránézésre teljesen jó munkát végeztek, végre gy rendesen játszható tűzoltóautót kaptunk. Azonban van pár apróság ami eléggé lerontja a kisautó megjelenítését. A túl nagy kerekeket elengedem, átmérőben nem nagyon van kisebb raktáron, pedig sok más modell miatt se lenne rossz végre kreálni egyet a gyártó részéről. A karosszériába beleolvadó, de kialakított fényhidak is elfogadhatók, amúgy is elég sok részlettel meg lett áldva, ahol pedig nem ott azt festéssel orvosolták. Beltere is van, ami a nagyon sötét ablakok miatt alig kivehető. Az ablak pedig gyanítom azért lett ilyen, hogy elfedje a csúnya oszlopot odabent. Egy tűzoltókocsi úgy mutat jól, ha sok a csillogó alkatrész rajta, ezért bőségesen kapunk itt is króm felületeket. Mivel a legtöbb helyen szinte sima a felülete, így ez sem mutat olyan jól, mint lehetne. A legnagyobb gond viszont magával a lényeggel van, a létrának csúfolt mozgó alkatrésszel. Gyakorlatilag azon kívül, hogy mozgatható, semmi pozitívat nem tudok róla elmondani. A legkevésbé sem emlékeztet létrára, hogy így teljesen egybe van a rácsszerkezet. A kétféle szín se segít az ügyön, görbe is, szóval nem valami szép. Egy létra nézzen ki létrának, ez pedig még színben is stimmel, egy az egyben átemelhették volna.

Összességében véve egy vállalható kisautó, de sajnos a legfőbb erénye a leggyengébb része is egyben. Ha azon kicsit többet agyalnak, vagy emelőkosarast csinálnak belőle jobban jártunk volna.

A kitolható létra eredetileg a túloldalra van gumival odafogatva
Nemhogy létrának nem nagyon néz ki, de még csak nem is egyenes
Elég nehezen ment a helyére, jó szoros az illesztése
Ez a fele egész normálisan néz ki
A lökhárítón ott van a szivattyú, ahogyan az illik
Nem szimmetrikus a két oldala, ami a kevesebb részletben nyilvánul meg
Oké, minden részlet meg van, de összességében szerintem nem mutat jól
Tulajdonképpen játszható, a lényeget tudja
Vissza már nem megy a létrával, ahhoz máshogy kellett volna megtervezni a belső tartót
Matchbox Moving Parts 2022 - Seagrave Fire Truck

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

"Some assembly required"... Egy prémium sorozatban. WTF?