2023/02/17

Hot Wheels Mercedes-Benz 500E (W124) - UPDATE #86 - 2022 és #145 - 2021

Az a fura helyzet állott elő, hogy a Hot Wheels tulajdonképpen elkészítette – szerintem teljesen véletlenül – a Taxi első részének W124-eit, úgyhogy ez egy nem hivatalos filmes-autó post is. FIGYELEM! SPOILER ALERT! Ez a post feltételezi, hogy láttátok a filmet, ezért lehet, hogy lelő poénokat a filmből, ami annak élvezetét negatívan befolyásolja!

A legmenőbb sleeper
A típustörténetet – és egyúttal a Hot Wheels és Matchbox előzményeket is – letudom egyetlen linkkel, hiszen itt tárgyaltuk mindegyiket. Mi több, a helyes Hot Wheels időrend is ez, hiszen az előbb linkelt fekete volt az első W124 a mainline-ban.

Amit itt rádobnék, az az 1994-es, 500E katalógus – ha már ez úgyis egy mega-postnak sikeredett.

















Az (anti)hős-autók a Taxiból
Mivel azzal vezettem be a postot, hogy a Hot Wheels tulajdonképpen elkészítette a teljes W124 készletet a Taxiból, akkor kövessük az ottani időrendet! A filmben a bankrablók először piros, francia rendszámos 500E-kkel jelennek meg a bűntett helyszínén. A piros változattal 2022-ben rukkol ki a 250 darabos mainline-ban 86-ikként.

Miután meglépnek, villámgyorsan ezüst-metálra fényezik át a szupergyors mesterek, nyilván szupergyorsan száradó festékkel. A metál-ezüst változatot 2021-ben, a fekete váltószíneként hozzák ki, 145-ikként a 250 darabos mainline-ból.


A fenti videó a Taxi összes olyan jelenetét tartalmazza, amiben az 500E szerepel, a film csúcsjelenete, a lezáró üldözés alatt megszólaló scratch-re összevágva. Ér felhúzni a hangerőt!

Tehát amit a BadBoy Custom elkészített a régi Matchbox kiadásból, az gyárilag is hozzáférhető lett – elvben. Ugyanis közös vonásuk – illetve mit is beszélek, az összes HW W124-re ez a jellemző – hogy én boltban egy darabot nem láttam soha, csak felárral lehetett beszerezni őket online piactereken, vagy börzéken!

Hogy valaha lesz-e belőlük olyan filmes kiadás, mint K.I.T.T.-ből, ECTO-1-ből, vagy a DMC-12 időgépből? Szerintem egészen elhanyagolható az esélye, ugyanis iparági pletykák szerint a gyártó beperelte a filmkészítőket amiatt AZ ITT kb. 1:03:20-tól MEGTEKINTHETŐ szájkarate miatt. A kártérítés összegére eltérő számokat írnak a források, de abban egyetértenek, hogy a Mercedes-Benz AG nyert. Innentől kezdve kb. kizártnak tartom, hogy a jogi osztályuk rábólintson egy olyan termékre, ami abból a filmből van, amiben tönkre alázzák a terméküket.

Elég ha mi tudjuk, hogy bizony van ilyen és örüljünk nekik! A történetnek azonban itt még nincs vége...

A filmben először a pirosra fényezett 500E-k jelennek meg.

A piros Hot Wheels azonban nem követi a film időrendjét, ez 2022-ben látott napvilágot a mainline-ban.

A fényképezőgépem amennyire utálja a feketét, annyira szereti a pirosat!

A mainline-ban szokatlanul nem spóroltak az apró kiemeléseken a festésben.

A fekete premiermodellével teljesen megegyező motívum.

Európai blister, NRFB.

Amerikai hosszúkártyás blister, NRFB. Igazából az történt, hogy mindenképp szerettem volna belőle felbontós példányt és amikor megérkezett, akkor kapcsoltam, hogy bizony az amerikai az hosszúkártyás!

Visszaléptünk az időben, az ezüst-metál 2021-ből való, a fekete váltószíne év közben.

Ej, de jó ez!

Pont annyira van sötétítve az ablaka, ami még nem gengszteres!

Igen kérem, az ott egy sorja a C-oszlopon!

Elmenne feladványnak is, hogy mit változtattak a festésén: a hátsó csillag nincs kifestve. A feketén még ki volt és a piroson is ki van.

Tessenek félkörbe állni!

NRFB.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó kis poszt! :)
Nekem boltból van mind a kettő! :P

Sam. Joe írta...

@Névtelen: Mázlista! 8-)