2021/10/31

Matchbox CCY08 Convoy Collectibles - Holsten Pils DAF Box Truck

A Detolf vitrin bővítése után végre eljutottam oda, hogy a Convoy széria csúcsát jelentő Collectibles gyűjteményem bekerülhet az őt megillető helyre. Túl vagyunk a Convoy széria és leágazásainak tisztázásán is, úgyhogy végre-valahára születhetnek a postok a témában!

Gyorsan tudjuk le a kötelező köröket! A DAF F241 szériáról itt értekeztünk, a Super Kings széria kapcsán pedig videót is mutattunk arról, ahogy jövik-menik. A csak a Convoy Collectibles sorozatban szereplő, amerikai félpótkocsival pedig itt foglalkoztunk először.

A fentebb már linkelt Convoy veséző postban a pont ennek a szerelvénynek a csomagolása szerepelt és vele az eredetiségi tanúsítványát is megcsodálhatjátok. Ebből kiderül, hogy a „Hivatalos Nemzetközi Sörfőzőmesterek Kollekcióba” tartozik. Ez a kamion a széria elejére, 1997-re datálódik.

Elképesztő, hogy némi festék mit tud kihozni egy játékból! Hányszor elmondtam, hogy a DAF embléma és a 3300 felirat ott van a hűtőrácson, csak így végre látszik is. A tükrök az antennával nagyon törékenyek.
Légbeömlő, hajtáslánc, légkürt, magasságjelző fények, indexek, mind-mind kiemelve.

Gumi abroncsos kerekek mindenhol és talapzat. A félpót kitámasztó lábai elvben működnek, de úgy tapasztaltam, hogy jobb nem birizgálni őket.
Az ajtók amúgy nyithatóak, de nem kockáztatnám, hogy megrongáljam a festését.

Nincsenek megjegyzések: