2021/10/18

Hot Wheels Screen Time X-34 Landspeeder

Szerzőtársaim nevében is mondom, hogy szeretjük a filmes témájú kisautókat. A Mattelnek megvan az a remek szokása, hogy időről-időre előjön valamivel a témában, ami popkultúrálisan nélkülözhetetlen, megfizethető áron. A DMC-12 időgépet nem kell megindokolni, az ECTO-1-et szintúgy nem, Christine szintén kötelező gyakorlat volt. Frédi Flintstone verdájához én nem vagyok eléggé fanatikus, de teljességgel megértem. Néha túllőnek a célon és előjönnek olyasmivel, amire nem nagyon van mentség – de ezt csak mi, vaskalapos felnőttek látjuk így, a kölkek imádják.

Az idén viszont előrukkoltak valamivel a mainline-ban, amihez mázli kellett, hogy az ember fülön csípje üzletben, mert annyira népszerű. Nem csoda, a Star Wars egyik ikonikus járműve és már-már majdnem autó.

250 kilométer per óra
Az X-34 civil terepsiklót a SoroSuub gyártotta. A sullusti cég jól ismert droidjairól és egyéb technológiai termékeiről. A galaktikus polgárháború idején a fél bolygó lakosságát foglalkoztató cég az X-34-est civil felhasználásra szánta, így annak fegyverzete vagy páncélzata nincs. A nagy teljesítményű repulsorlift motor, a három léghűtéses turbina segítségével akár 250 kilométer per órás végsebességre is képes, maximum egy méteres magasságban a föld felett lebegtetve a 3,4 méteres járművet. Az X-34 nagyon jól használható rossz terepen, remekül boldogul a nehéz, sivatagi körülmények közt. Zárt és nyitott kivitelben is gyártották.

SoroSuub X-34 Landspeeder robbantott ábra. (Kép: Blog.Softinway.com)

Ennyiért jó

A Hot Wheels idén rukkolt elő a maga értelmezésével. Egyfelől teljesen hozza az eredeti Csillagok Háborúja trilógia első részéből (Star Wars IV: New Hope), Luke Skywalker ütött-kopott, napszítta járművének részleteit, helyenként borzasztóan elnagyolt. A festékhiányok, a bal turbina hiányzó borítása mind-mind olyan részletek, amire elismerően bólint a véresszájú sci-fi fanatikus. Viszont a beltér elnagyolt.

Igazából azt gondolom, hogy ennyi pénzért ez teljesen rendben van. Hasonló méretben találni sokkal részletesebb X-34-est a Tomicától, csak az nem ebben az árligában játszik, illetve arról meg pont az ütött-kopottság hiányzik – szóval valamit-valamiért!

Luke Skywalker terepsiklója, az eredeti Csillagok Háborúja trilógia első részéből. Az ütött-kopottság és a hiányzó borítás a bal turbináról mint az eredetin.

Azt gondolom, hogy Hot Wheels mainline árban ez teljesen rendben van...

...még akkor is, hogyha a belseje igencsak elnagyolt.

Hot Wheels Screen Time X-34 Landspeeder, NRFB. Megkockáztatom, hogy ebből nem lesznek színváltozatok.


Nincsenek megjegyzések: