2021/10/06

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-19 – MBX Motor Home

Ultra rövid post lesz ez – már ami az olvasnivalót illeti –, mert egyrészt már alaposan kiveséztük egy évvel a premierje után egy ötös csomag kapcsán. Másrészt némiképp „nemszeretem” járgány ez, az európai távolsági busz méretű amerikai lakóautók egyikünknek sem a szíve csücskei. Egyetlen érdekességet ígérhetek: A rajta lévő feliratok értelmezését, amik amúgy szabad szemmel jobbára olvashatatlanok. Amúgy pont ezek az apró részletek azok, amikre felnőtt gyűjtőként gerjedünk és ennek a darabnak a jelenlétét egy speciális kiadásban indokolttá teszik.

A "homlokán" a "Matchbox Kaland" felirat nem szorul különösebb magyarázatra. A rendszám azonban már az Ikarus 256 módszerrel kódolódik ki. "W1N45RR" nekem azt adja ki, hogy "Wanderr", ami annyit tesz, hogy "bejár", "bebarangol" vagy "beutaz", de hogy a végén miért van duplázva az "r" az állati jó kérdés! Talán, hogy kiadja az amerikai rendszámformátumot.

A sok, festékkel kiemelt részlet jól áll neki és egy ennyire spéci szériában szerintem teljesen elvárható is, hogy legyen.

A távlati képből nehéz lenne kibogarászni a rajta lévő feliratokat...

...de egy közeliről sem könnyű. Balról jobbra, fentről lefelé, a jobb érthetőséget figyelembe véve szabad fordításban - bár így sem igazán van sok füle-farka a legtöbbnek:
- "8 Road Crew" - "8 utazó csapat"
- "Dirt is Good" - "A sár jó"
- "Die Cast Storage - "Kisautó tároló"
- "MBX Team Adventure" - "Matchbox Kaland Csapat"
- "This team lives for adventure!" - "Ez a csapat a kalandért él!"

Mivel a másik oldala nem szimmetrikus - nincs rajta oldalajtó - ezért a feliratok sem, bár tulajdonképpen lehetnének is.

A feliratok ugyanazok, csak más elrendezésben.

A hátulján pedig egy rámpa, mindenféle extra nélkül.

Nincsenek megjegyzések: