2010/09/08

2010 MCCH 1975 Chevy Stepside Pickup - Dinner Car

Az idei volt a nyolcadik MCCH - Matchbox Collector Community Hall - találkozó, aminek Albaquerque adott otthont július 23-25-között. A Mattel erre az alkalomra készített egy speciális verziót az 1975-ös Chevy Stepside Pickup modelljükből, szám szerint 200-at. A Lesney Edition részletes festése és kerekei visszaköszönnek rajta, ám az alváz a megszokott krómozott műanyag. Az impozáns dekoráció mellett az ajtókra felkerült a találkozó logója is, valamint a hátsó sárvédőre a helyszín és a dátum is. Természetesen az alapszín metál, amiből 125 darab, vagyis az össz darabszám java készült a képeimen látható zöld színben, a maradék 75 darab bronz árnyalatot kapott. Itt hívnám fel a tradicionális 75-ös számra a figyelmet, annak tükrében, hogy a tengerentúlon 100 darabos az évenként kiadott alap sorozat. A doboz tetején található egy Dinner Car felirat, amire a magyarázat igen egyszerű. A találkozón részvevők közül az első 75 vacsoravendég mindegyikét meglepték egy bronz színű, barna dobozba rejtett, plexi burkolatú talapzatra csavarozott Chevy-vel. A többiek kapták a zöldet, amiből Ati73 be is újított magának egyet, amit aztán rendelkezésemre bocsátott egy fotózás erejéig.

2010 MCCH 1975 Chevy Stepside Pickup - Dinner Car
Látványos dekorációt kapott
A hűtőrács csillogásából látható, hogy ez bizony műanyag
Apró, de még épp olvasható felirat a hátsó sárvédőn
A festés részletessége megegyezik a Lesney Edition modellével
Pontosan nyomott logó, a gumik kaptak extra feliratot
A tető ezúttal is fehér
A doboz felülről, ...
... és alulról
Ilyen a bronz változat (Forrás: internet)

6 megjegyzés:

snake peti írta...

nagyon fincsi

snake peti írta...

...főleg a bronz..

Zsizso írta...

B*****g! "főleg a bronz"

pittlaren írta...

Mesés...Ha pedig, még fém lenne az orra/alja,az lenne a non plus ultra....

Sam. Joe írta...

Off: Zsizso, teljesen eltűntél, örülök hogy "látlak"!

On: Becs szó, hogy nem "savanyú a szőlő" mert aztán én tényleg tudok örülni más klassz dolgainak, de nekem ez már túl sok. A fehér tető tetszik, de a fehér csíkok az oldalán meg a motorháztetőn már túl csicsásak nekem.

Charlie Brown írta...

Pedánsan kivitelezett darab (még jó hogy!), szívesen látnám a vitrinemben -alighanem szép ára lesz idővel.
Mindazonáltal, ha a festéssel akartak nagyot dobni, akkor valóban választhattak volna egy "csicsát" jobban tűrő modellt (mint pl. a Quick Sander spéci sorozat volt).
Azt pedig végképp nem értem, egy ilyen exkluzív, limitált szériánál miért spóroltál el a fém alvázat, főleg hogy a LE miatt eleve adott lett volna?! :S